Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
använder spö om det behövs som pet pinne för specifika rörelser. Aldrig som generell pådrivnings hjälp, där är det skänkeln som gäller.
ute använder jag spöt som hjälpt att peta undan trädgrenar
Här är det så att hästen ska ta skänkeln utan att man ska behöva ha spö. Så om man ska rida med spö så ska det vara av en väldigt speciell anledning, sen använder man spöet till det och sen läggs det bort igen.
Jag rappade till med tyglarna när hästen inte tog skänkeln. När hästen kastar sig framåt ser man till att lätta helt på handen, klappar den och berömmer med rösten.Vad gör man om hästen verkligen inte går fram?
Vad gör man om hästen verkligen inte går fram?
För vid? För svängd?
Har du kvar Prestigen?
En gammal JC såklart
Nu kommer jag inte på på rak arm vilken modell det är jag har till min pålle, men den är billig, rak och trevliga att rida i. Fast alla deras modell kanske bara har kilbossor. Hmm, vet att flera av ridskoleponnierna har JC dressyrsadel på anläggningen där jag står iaf.
sommartid är spöet en perfekt "döda myggor" med...eller ja, svepa av myggor.
Vad gör man om hästen verkligen inte går fram?
Jag brukar också alltid ha ett spö på unghästarna tills alla hjälper sitter till 100%. På min nuvarande har jag haft spö rätt länge, på bana/i ridhus då han har behövt lite "hjälp" för att orka. Ute har jag haft det då han gärna hittar på lite "hyss" Nu börjar jag lägga ifrån mig det mer och mer både vid träning och i skogen.
Jag rider nästan alltid med långt spö på unghästar, för att kunna använda spöt utan att släppa tygeln. Det är ofta vingligt nog
Sedan kan det vara olika från häst till häst såklart!