Jag är tveksam till att en sedvänja i en så "välprocessad" del av juridiken som köprätt skulle ges så starkt genomslag som ett nytt felbegrepp, men visst, det är teoretiskt sett fullt möjligt. Detta är förmodligen inte rätt forum för en sådan diskussion.
Det finns ju ett antal olika underliggande diskurser i denna tråd, den första är om begreppet dolt fel verkligen finns när det gäller lös egendom, den andra är frågan om det nu är så att begreppet finns, kan köparen göra felet gällande mot en säljare som känner till felet.
Alla jurister som uttalat sig i tråden har varit överens, dolda fel återfinns i fastighetsrätten, eventuellt kan man hävda sedvänja och därmed säga att dolda fel även finns när det gäller lös egendom.
Alla jurister som uttalat sig i tråden är också helt överens om att säljarens vetskap om ett fel är helt irrelevant för köparens möjlighet att föra talan om felet mot säljaren. Det är däremot så att säljarens okunskap om felet inte på något sätt skyddar honom mot köparens anspråk. Därför har försäkringsbolagen uppfunnit en produkt som skyddar mot dolda fel.
Det är inget fel på begreppet "dolda fel", det beskriver rätt så väl vilka fel vi talar om. Om ni vill kalla dessa fel, som utgör fel i rättslig mening, för dolda fel så är det säkert helt ok. Däremot är det som t ex Lovisaeleonora och andra upptäckt svårt att hitta något om det i litteraturen och lagentexten eftersom det sällan/aldrig används. I uppsatsen som länkas till ovan så använder till och med rätten begreppet. Jag uppfattar det dock inte som att de använder det som ett begrepp utan för att beskriva felet.
Och jag håller helt och hållet med dig, med ledning av det framkommit i tråden är det helt omöjligt att ge något vettigt råd, det enda vi med säkerhet kan säga är att vi inte vet hur en rättslig prövning skulle sluta.