Det enda som skiljer denna slakt från svenskt slakt är att vi svenskar använder bultpistol men sedan är proceduren den samma.
Föder själv upp lamm hemma på gården till husbehov så att vi är 100% säkra på att djuret har mått bra och inte fått i sig en massa "kolijox"...ekologiskt alltså. MEN nu ska ni få höra...hemslakt är olagligt så vi MÅSTE stressa iväg vår krakar till ett jäkla slakthus.
Hela vitsen med välmående ostressade djur faller vid första steget in i transporten...suck! En sak till jag blir ursinnig på folk som inte tål att titta på en slakt (kvittar djurslag) och sen kan smaska i sig en entrecote på lördagskvällen med god aptit...det har varit en DJUR det med...droppen är väl att kasta bort halva biten i sopen för att man inte orkar äta upp djuret som har dött för din goda aptit skull. Visst känns det lite extra i maggrop när det är en häst som hänger upp och ned...men en ko är lika myckat djur det med. Jag övergår snart till grönsaksvärlden...nu ska jag dämpa min frustration men en saftig morot. Ps tyckar INTE att "Mexico slakt" är okej och hjälper gärna till att utrota den...filmen var vidrig!