Tveksam.. för bad -och tvätt kräver ju normalt tvåkammarbrunn i alla fall.Enbart infiltrationsbädd. Typ kvävefälla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tveksam.. för bad -och tvätt kräver ju normalt tvåkammarbrunn i alla fall.Enbart infiltrationsbädd. Typ kvävefälla.
Säkert sant. Jag blir mest lite nyfiken eftersom det där med gråvatten kan vara ett bekymmer. Även dagvatten som är förorenat är ett problem, därför tänker jag i de banorna.Tveksam.. för bad -och tvätt kräver ju normalt tvåkammarbrunn i alla fall.
En parantes i sammanhanget, men en vink om hur krångligt det kan bli med avloppsfrågan.
Vi står i begrepp att handla upp ett minireningsverk. Känd leverantör, levererat till offentliga toaletter i mycket känslig miljö med beröm godkänt.
Men vår kommun kräver infiltrationsbädd efter reningsverket. Det vi släpper ut är alltså rent vatten. Minireningsverket är med stor marginal en bättre/renare lösning än infiltrationsbädd, bättre kontrollerad och en väsentligt längre avskrivningstid. Ändå kräver kommunen dubbel rening. Finns absolut ingen mening med detta, men en dubbel kostnad för oss.
Lönt att argumentera? Knappast. Trött så man slår huvudet i väggen? Jajamensan.
Låt dem svara på var det står. De får ställa krav på reningsgrad, inte vilken teknisk lösning ni väljer. Det kan nog vara värt att argumentera, eller rättare sagt, tvinga dem att argumentera. Jobbigt är det i alla fall!
Nej, stenkista är inte ok om man någonsin använder något slags tvättmedel, schampo eller vad som egentligen... därför kopplade vi på befintligt avlopp istället. Vi har inte tak över gödselstacken, men en tät platta med väggar som ska klara minst ett halvårs nederbörd. Att hälla på mer vatten där var alltså inte heller något alternativ. (dessutom använder jag vatten från gödselstaden för att vattna blommor och växter i trädgården)
Ja, dagvatten kan man ju rena genom trappstegsdammar och liknande med mycket bra resultat. Vi har det till ett utlopp till en sjö i min kommun och sjön är markant renare efter bara ett par år Men BT-vatten skulle nog inte funka gissar jag.Säkert sant. Jag blir mest lite nyfiken eftersom det där med gråvatten kan vara ett bekymmer. Även dagvatten som är förorenat är ett problem, därför tänker jag i de banorna.
Vi har låtit leverantören ta striden, vi har ändå inte tillräckligt med teknisk fakta för en relevant krigföring.
Men tröttsamt är det. Skönt att vi inte sitter i sjön och väntar på inflyttning eller så, då hade jag nog slitit mitt hår.
Vi har låtit leverantören ta striden, vi har ändå inte tillräckligt med teknisk fakta för en relevant krigföring.
Men tröttsamt är det. Skönt att vi inte sitter i sjön och väntar på inflyttning eller så, då hade jag nog slitit mitt hår.
Jag är så tacksamt att trots att vi bor i en yttepytteliten by långt ute i skogen så har vi kommunalt vatten och avlopp. De måste ha gjort en tankevurpa när det byggdes någon gång eftersom vi bara är runt femton personer som bor här numer. Det är väl värt grävmaskin, tid och pengar för att ansluta till det kommunala istället för att som ni behöva krångla med eget. Särskilt om det blir kontroll vid något tillfälle.
Hade vi kunnat hade vi absolut valt kommunal lösning. Det har vi i vårt eget boende.
Låter väldigt bra . Stall bygge kräver planering och bäst blir det om man hunnit bo in sig lite i gamla stallet gör att se vad för lösningar man vill ha sen . Ett par uteboxar som sen kan vara en lösdrift är ju toppenNu har vi bestämt oss. Vi gjuter en ny mindre platta och ställer två rejäla uteboxar på. Det gamla lilla stallet får vara uppställningsplats och förvaring. Känner att vi måste planera det här stallbygget ordentligt innan vi sätter igång. Så, nu är det fullt upp med grävning och staketbygge. Sätter förresten boxarna i en blivande hage. Det går nämligen att plocka bort dörrar och mellanvägg och vips har man en ligghall!