Det går aldrig att ha för stora avställningsytor i ett kök. Amen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Dte finns ju faktiskt forskning och kunskap om detta. Redan från början av ..typ 60-talet?Det går aldrig att ha för stora avställningsytor i ett kök. Amen.
Må så vara och att jag inte förstår vitsen med fruktskålar på prydliga dukar och annan bröte som står ivägen på alla arbetsytorna.Ta inte illa upp nu,men det hörs att du är man.
Var väl så att det var de där tidsstudierna som finns om hushåll - de är riktigt bra en del av dem. De tar även upp hur stora ytor som går åt till olika göromål beroende på hur många personer som är i hushållet mm. Tror det var tidigare, men mins inte, 40 - 50 -talet. När kvinnorna skulle ut i arbetslivet men ändå ha tid att sköta hushållet (förlegat visserligen men ställde tidsåtgången i hemmet på sin spets).Dte finns ju faktiskt forskning och kunskap om detta. Redan från början av ..typ 60-talet?
Korta avstånd bänk vask, arbetsytor i anslutning till spis. placering av diskmaskin etc etc.
En granne flyttade in i ett hus där förra ägaren gjort om köket helt. Arbetsytan i ena änden av köket och spis och vask på en annan, i stort sett helt utan arbetsyta. Spisen var liten med en rent mikroskopisk ugn. Kvinnan i hushållet är mattant och bagare av stora mått (förutopm företagare, politiker och kulturengagerad). Det var ren katastrof. De har löst det lite provisorisk genom att byta till en spis med riktig ugn och ta bort porslinshon och ersatt med en enda stor rostfri.
Skulle hon hinna sno ihop ett par plåtar bullar innan hon åkte till jobb och uppdrag måste det gå smidigt. Och ska den stora familjen ha mat måste de kunna fixa det utan att behöva rusa runt i hela köket och flytta ingredienser över hela golvet.
Ett kök är en arbetsplats. Ingen skule acceptera att ha sin dator i knäet eller ha en kontorsplats utan belysning. Ett kök utan arbetsytor som är rätt placerade och vettig planlösning är tidskrävande och svårjobbat.
Må så vara och att jag inte förstår vitsen med fruktskålar på prydliga dukar och annan bröte som står ivägen på alla arbetsytorna.
Det jag ser i min omgivning där andra män huserar i köket är att alla ytor är upptagna av div. tjusiga maskiner som knappast används, men framma ska de stå och samla damm.
Det är klart att jag tar illa upp - eller snarare blir beklämnd över resonemanget. Budjet var det frågan om. Billigast är att inte göra någonting - prisvärdast är att göra rätt sak och få så mycket nytta som möjligt. Att göra om rubb och stubb för att sen komma på att det ska göras om igen är bara dyrt och tar tid.
Det såg min pappa så han byggde till en köksö och det blev den mest använda delen av köket. Ett stort kök som blev avdelat praktiskt och alla som kom in sa "Oh va praktiskt kan jag få en sån också?"Det går aldrig att ha för stora avställningsytor i ett kök. Amen.