Sv: Bjuda på middag - både glutenfritt och mjölkfritt?
Glutenet tycker jag inte du behöver oroa dig för, servera helt enkelt ris, potatis eller glutenfri pasta.
Mjölkfritt kan vara lite värre mtp sås, men en tomatsås/salsa kan man ju göra?
Lite tips från saker vi brukar göra (maken är gluten- och laktosintolerant):
Kycklingspett med ris och salsa på tomat, chili, vitlök, lime och basilika.
Kycklingwok med ris/risnudlar.
Köttbullar (köttfärs, salt, peppar, oregano och vatten) i tomatsås (passerade/finkrossade tomater, köttbuljong, oregano, peppar) med glutenfri pasta.
Chili con carne som ngn redan nämnt.
Pastasås på passerade/krossade tomater, vitlök, chili, färsk basilika och såklart glutenfri pasta.
En av mina favoriter är: chili, vitlök, rivna morötter, riven palsternacka, lime, sparris och räkor som fräses ihop och serveras med glutenfri pasta. Så himla gott!
Baconlindad sparris är också fantastiskt gott, så kan man göra glutenfria bruschetta och en melonsallad till också.
Soppa är ju annars också ett alternativ, tomatsoppa, köttfärssoppa, grönsakssoppa o.s.v.
Till efterrätt (om man inte vill göra ngt själv) kan jag tipsa om Frias chokladmuffins, de är hur goda som helst! Finns i den glutenfria frysen i affären och jag är rätt säker på att de är mjölkfria också.