Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Pelletsen är drygare, kan inte säga hur mycket men min uppfattning är att 1dl pellets motsvarar MINST 2dl strimlor.
Va????Sen är det juh konserverings medel i pellets för att de ska kunna hålla formen.
Nästan all pelletsform på foder eftersväller!! Jag skulle aldrig våga ge mina hästar betfor i pelletsfom då man aldrig kan vara riktgt säker på att det är klart!!
Jag jobbade i ett stall förut där dom använde betför i pellets form och dom blötla det med varmtvatten på morgonen och så fick dom det på kvällen och lika så blötla dom det på kvällen till dom hästar som skulle ha betfor på morgonen..
Sen är det juh konserverings medel i pellets för att de ska kunna hålla formen.
Betforpellets tar MYCKET längre tid att blötlägga, iom att det är så hårt sammanpressat. Flera timmar mot den strimlade som tar en halvtimme...
-
Den pelletterade betforen är även mer finfördelad och blir nästan som gröt när den svällt, den strimlade är mer i stora bitar.
Nästan all pelletsform på foder eftersväller!! Jag skulle aldrig våga ge mina hästar betfor i pelletsfom då man aldrig kan vara riktgt säker på att det är klart!!
--
Sen är det juh konserverings medel i pellets för att de ska kunna hålla formen.
Vad har ni haft för pellets egentligen???
Blötläggningstiden är längre ja, men blöter man i VARMT vatten är det försumlig skillnad.
Vet inget om pelletsen men vill bara göra en liten parentes när jag ser er skriva varmt vatten - Tänk på att inte ta varmvatten direkt ur kranen vilket jag sett att många gör, det är både bakterier och metaller och inget att ge sina djur. Ta kallvatten och värm upp. Bara ett tips
Varför skulle det vara bakterier i kranvattnet menar du? Samma sak med metaller? *nyfiken*
Vi har egen brunn, så vattnet går i samma rör oavsett om det är varmt eller kallt, skillnaden är att det varma går vägen via varmvattenberedaren. Den håller 65 grader om jag inte minns galet, och vi har tappvatten på minst 55 grader direkt ur kran. Nu vet jag inte om alla bakterier dör av det, men det garanterar t ex - ihop med att varmvattenberedaren är liten - att vi inte kan ha/få legionellabakterier i vattnet (de som ger sjukhussjukan).
(Ang just legionella: Risk för smitta undviks om hela vattenvolymen i varmvattenberedaren håller en hög temperatur och utgående vatten från beredaren inte understiger 60 °C. Om temperaturen vid tappstället är minst 50 °C kan bakterierna inte växa till på vägen från varmvattenberedaren till tappstället. http://www.solvicon.se/solutions-se/hygine-se/legionella_allmaninfo.htm)
Däremot använder jag t ex aldrig varmt kranvatten till någonting som djur/människor ska få i sig om det inte blir speciellt varmt vatten ur kranen.