Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
50 kr/liter = 100 kr/kg.Här har de kostar 50 kr/litern varje gång vi varit och plockat!
Men du menar väl inte att det är okej att bären ruttnar efter bara några timmar efter plockning? Om de har förvarats i kylskåp. I så fall får de varna om detta, tycker jag. För inte kan du väl mena att det är normal hållbarhet för jordgubbar ? I normalfall håller sig bär fina i flera dagar i kylskåp, är min erfarenhet i alla fall.
Ja jag med! Jag hoppas att det inte är en grej med avgift för att gå runt och äta här, hur gott det än är så kan jag inte ens gå och stoppa i mig gubbar hur som helst och med begränsad ekonomi lägger jag hellre de pengarna på gubbar jag faktiskt får med mig hemVerkligen Har lite halvt om halvt drömt om att det ska vara en grej även här men ska det vara så jäkla krångligt vettefan
Väldigt förvånad att man får äta när man plockar!
Jag tänker hoppas att "här" är i Hedemora så det är vetenskapsfritt där jag tänkt plocka!Du får komma häråt och plocka, här är det inte en hel vetenskap
Men eller hur! Jag kommer sitta med ångest hela vägen till självplocketEfter den här tråden kommer jag ALDRIG att våga besöka en självplock!
Ja jag med! Jag hoppas att det inte är en grej med avgift för att gå runt och äta här, hur gott det än är så kan jag inte ens gå och stoppa i mig gubbar hur som helst och med begränsad ekonomi lägger jag hellre de pengarna på gubbar jag faktiskt får med mig hem
Jag tänker hoppas att "här" är i Hedemora så det är vetenskapsfritt där jag tänkt plocka!
Men eller hur! Jag kommer sitta med ångest hela vägen till självplocket
Här kostar det 105-120kr/kg, så 50 vore rena fyndet
Men du menar väl inte att det är okej att bären ruttnar efter bara några timmar efter plockning? Om de har förvarats i kylskåp. I så fall får de varna om detta, tycker jag. För inte kan du väl mena att det är normal hållbarhet för jordgubbar ? I normalfall håller sig bär fina i flera dagar i kylskåp, är min erfarenhet i alla fall.
Hrm. De här jordgubbarna var dock goda. Jättegoda, till och med. Men det var MÅNGA ruttna bär på fältet, och det skulle väl kanske ha varit någon sorts varning om hur bären var.... Men vi hade ju kört ca 3,5 mil för att plocka. Det får bli självplockning någon annanstans nästa gång!Precis det hande ibland i South Carolina nar jag stannade vid "barstandet" efter vagen. Jag larde mig snabbt att jordgubbarna inte klarade storre regn, da smakade de ingenting utan blev vattniga och bara ruttnade pa nagra timmar.
I gar hade jag en kartong med ett par navar jordgubbar i kylskapet som statt dar i en vecka precis. Jag kastade ut dem pa grasmattan till hundarna sa jag slapp ha dem kvar och ta upp plats i kylskapet. De var inte alls daliga, bara lite torra och inte lika goda som nar man ater dem direkt efter plock. Men har regnar det inte pa sommaren och baren ar vattnade vid rotterna under jorden sa de har de basta forutsattningar att bli bra.
Beror på vilken sort det är. Har själv haft sorter som är gudomligt goda men det är direkt i munnen eller till frysen men möjligen en kortare sträcka i kylväska mellan landet och frysen.Men du menar väl inte att det är okej att bären ruttnar efter bara några timmar efter plockning? Om de har förvarats i kylskåp. I så fall får de varna om detta, tycker jag. För inte kan du väl mena att det är normal hållbarhet för jordgubbar ? I normalfall håller sig bär fina i flera dagar i kylskåp, är min erfarenhet i alla fall.
Sedan är jordgubbar känsliga för lite allt möjligt.Beror på vilken sort det är. Har själv haft sorter som är gudomligt goda men det är direkt i munnen eller till frysen men möjligen en kortare sträcka i kylväska mellan landet och frysen.
Sedan finns det sorter som kan både fraktas och lagras en tid utan att bli dåliga.
Då tror jag kanske att det är lämpligt att upplysa om det? Jag är 50+ och mamma nästan 80 år. Vi HAR plockat jordgubbar "rätt" många gånger förut, men aldrig varit med om det här....Beror på vilken sort det är. Har själv haft sorter som är gudomligt goda men det är direkt i munnen eller till frysen men möjligen en kortare sträcka i kylväska mellan landet och frysen.
Sedan finns det sorter som kan både fraktas och lagras en tid utan att bli dåliga.
Jag är 43 år och min första tanke när jag såg ett jordgubbsstånd här i närheten var "kan man ens fortfarande sälja jordgubbar med tanke på hur dåliga de blir av allt regn som kommit". Varje år hör/läser jag i media antingen om torka som är dåligt för jordgubbar eller regn som också är negativt för dem. Är förvånad över att man blir upprörd över att jordgubbar inte håller sig efter ett sådant regnväder vi haft.Då tror jag kanske att det är lämpligt att upplysa om det? Jag är 50+ och mamma nästan 80 år. Vi HAR plockat jordgubbar "rätt" många gånger förut, men aldrig varit med om det här....
Jag har ALDRIG fått bär som har blivit dåliga på det viset.Jag är 43 år och min första tanke när jag såg ett jordgubbsstånd här i närheten var "kan man ens fortfarande sälja jordgubbar med tanke på hur dåliga de blir av allt regn som kommit". Varje år hör/läser jag i media antingen om torka som är dåligt för jordgubbar eller regn som också är negativt för dem. Är förvånad över att man blir upprörd över att jordgubbar inte håller sig efter ett sådant regnväder vi haft.
Det har kanske inte säljaren varit med om heller? På precis det viset? Men plockar man bär efter regn så är bären rätt känsliga. Det här året var kanske värre i och med kylan, sen torkan och sedan regnet?Jag har ALDRIG fått bär som har blivit dåliga på det viset.
Sant. Och jag tror att de har avbrutit självplockningen nu. Kanske de insåg att det de sålde inte höll måttet?Det har kanske inte säljaren varit med om heller? På precis det viset? Men plockar man bär efter regn så är bären rätt känsliga. Det här året var kanske värre i och med kylan, sen torkan och sedan regnet?
Stackars stackars bönderSant. Och jag tror att de har avbrutit självplockningen nu. Kanske de insåg att det de sålde inte höll måttet?
I det här fallet tror jag att det är dags för deras hallonsjälvplockning istället. I växthus. Jordgubbssäsongen är väl inte mycket längre än så här?Stackars stackars bönder
Jordgubbssäsongen är ju i princip slut eller iaf halvdan efter midsommar. Då blir ju bären sämre och sämre. Det påverkar såklart hållbarheten.Sant. Och jag tror att de har avbrutit självplockningen nu. Kanske de insåg att det de sålde inte höll måttet?
Jordgubbssäsongen är ju i princip slut eller iaf halvdan efter midsommar. Då blir ju bären sämre och sämre. Det påverkar såklart hållbarheten.