Bästa pizzasalladen?

  • Hemmet
  • Trådstartare Trådstartare tanten
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 8
  • Visningar Visningar 1 088

tanten

Trådstartare
En av de saker jag kan äta utan att kväljas är pizzasallad. Även ute på lokal är det svårt att hitta riktigt god sådan. Hur gör jag för att få den sådär mild men fräsch och smakrik? Vill inte att den bara ska smaka vinäger...

Ska jag blanchera vitkålen? Proportioner olja/vinäger?
 
När jag gör pizzasallad på jobbet brukar jag ta i lite ättika, det tycker jag fräschar upp smaken ganska mycket. Typ en del ättika till två delar vitvinsvinäger och fyra delar rapsolja. Salt, grovmalen svartpeppar, en gnutta socker. Ibland lite salladskrydda. Brukar inte blanchera kålen, men det är inte fel att göra det heller.
 
10 delar olja, 9 delar äppelcidervinäger, 0,5-1 del socker och en duttdel salt och sen grovmalen svartpeppar efter smak blir bra och man kan ju modifiera socker/salt/peppar efter smak.

Finriven vitkål och man kan antingen koka upp oljan/vinägern eller hälla på den kall. Beror helt på vilken konsistens man vill ha på pizzasalladen, men man gör inget mer än finriver vitkålen.
 
En av de saker jag kan äta utan att kväljas är pizzasallad. Även ute på lokal är det svårt att hitta riktigt god sådan. Hur gör jag för att få den sådär mild men fräsch och smakrik? Vill inte att den bara ska smaka vinäger...

Ska jag blanchera vitkålen? Proportioner olja/vinäger?
Brukar ta 1 del vinäger och 2 delar olja och massera in det ordentligt i vitkålen med händerna. Kryddar med svartpeppar, salladskrydda och salt.
 
Jag brukar ha i en skvätt av spadet ur en burk smörgåsgurka, då får man både sötman och ättikan. Lärde mig det när jag jobbade på pizzeria för tusen år sedan.

Sen brukar jag också slaka vitkålen genom att hälla kokande vatten över den i ett durkslag (är det det som heter blanchera..?) På pizzerian "knådade" vi den kraftigt istället så att den mjuknade, men det är lättare att göra i stora mängder.
 
Jag tar ingen vinäger alls blandar istället olivolja med citron och lite vatten och maler salt och peppar över. Sen lägger jag små äppelbitar i vitkålen. Vitkålen hyvlar jag med osthyveln. Det blir fräscht och gott.
 

Liknande trådar

Hemmet Jag har alltid bara tvättat allt i 40 grader. Nu börjar jag inse att allt kanske inte blir riktigt rent och behöver lite tips och trix... 2 3 4
Svar
78
· Visningar
2 305
Hemmet Jag ska ha ut en snickare för att sätta in 3 nya fönster (inte byta ut gamla, utan tre nya fönster som inte funnits tidigare för att få...
Svar
2
· Visningar
329
Senast: MiaMia
·
Hundhälsa Hej! Ber om ursäkt för långt text! 😓 Min 9-åriga lilla tik Nova har på 4 månader nu haft 3 tillfällen då hon inte mått bra, ingen...
Svar
4
· Visningar
778
Senast: WildWilma
·
Övr. Katt Har lite beslutsångest gällande hur jag ska göra. Har en 14-årlig katt som sover hela dagarna, vilket inte är så konstigt med tanke på...
Svar
1
· Visningar
491
Senast: Sassy
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp