Baka liten kaka

Det är lätt att bli blind för samhälleliga strukturer när en själv är uppväxt och formad utav dem. Att det är helt naturligt att föra okända människors vikt på tal när någon vill visa bilder på sin skills i köket (vad har det ens med saken att göra?).

Och sen fortsätta hävda sin rätt att bagatellisera saken, trots att det påpekats att
1. personer inom kontexten tar illa vid sig
2. en bör ta hänsyn och backa av
3. det är helt irrelevant att tala om mina bekantas förhållande till sin vikt i en recepttråd
Fast backa av? Det var du själv som tog upp att tråden fått en "läskig stämning". Du hade bara kunnat utelämna den meningen och bara frågat ändå vad folk använder när de bakar.
 
Fast backa av? Det var du själv som tog upp att tråden fått en "läskig stämning". Du hade bara kunnat utelämna den meningen och bara frågat ändå vad folk använder när de bakar.
Det är sant. Du hade också kunnat valt att droppa det just pga belyst läskighet. :)
Enough is enough nu?

Läcker maskin BTW! :up:
Är det en sån som det finns en massa tillbehör till (med tanke på äppelmoset)?
 
Senast ändrad:
Map tråden var jag tvungen att rasta Kenwood.
Söndagens vedermödor:
20160918_172016.jpg

Enkeljäst fattigmansbröd på havre till universitetsfrulle under morgonstudierna.


20160918_230858.jpg


20160918_231224.jpg

Saftiga chokladcupcakes fyllda med hallonmarshmallow, toppade med lemon/limefrosting.
 
Dags att skriva vetenskaplig rapport i flock - det kommer fan att krävas kakor på Campus!

20090608%20007.JPG

Jag känner lite grann som för att baka snickerskaka...
Men antar att en på Akademin för Hälsa och Arbetsliv borde trilla rawfoodbollar eller dylikt. :cool:

20160530_205255.jpg
 
IMG_20160927_122412.jpg


IMG_20160927_122107.jpg


Roadtrip för att bjuda morsan på fika.
Vaniljcupcakes med citron/fläderfrosting och björnbärsmousse eller lemon curdfyllning.
Kladdkakecupcakes med ancho chili och salty caramelfrosting.
 
Det är sant. Du hade också kunnat valt att droppa det just pga belyst läskighet. :)
Enough is enough nu?

Läcker maskin BTW! :up:
Är det en sån som det finns en massa tillbehör till (med tanke på äppelmoset)?
Hade visst missat svara på frågan om maskinen :p
Ja, det finns en hel hög tillbehör till, helt suverän är den :)
 
I helgen går vi in i oktober - därför börjar julbaket:

IMG_20160930_130529.jpg

Minicupcakes!
Pepparkakscupcakes med lingonfrosting.


IMG_20160930_131255.jpg

Saffranscupcakes med kryddig saffransfrosting och mandelmassa i fyllningen.

IMG_20160930_131632.jpg

Gult är inte fult!

De där saffranscupcakesen ser ju helt underbara ut :love:

Men jag måste fråga - helt OT - hur har du tid att baka så mycket? :eek: Och, är du så pro att du alltid gör rätt eller bakar du sånt som blir för fult för att förevigas på bild också (så att det vi får se bara är ett urval)?

Jag som nästan inte har något alls att göra hinner knappt baka chokladbollar liksom :cautious: Och inte blir de vackra när jag väl gör det heller :D
 
Du gör helt fantastiskt fina godsaker @Murphy :d
Tack! Det är en gastronomisk konstform för mig. För både öga och palett.


De där saffranscupcakesen ser ju helt underbara ut :love:
Men jag måste fråga - helt OT - hur har du tid att baka så mycket? :eek: Och, är du så pro att du alltid gör rätt eller bakar du sånt som blir för fult för att förevigas på bild också (så att det vi får se bara är ett urval)?
Jag som nästan inte har något alls att göra hinner knappt baka chokladbollar liksom :cautious: Och inte blir de vackra när jag väl gör det heller :D
Tack! Isabellhästar och saffranskakor är bra skit. ;)

Äh... tid är en prioriteringsfråga. Oftast är det sömn och vila som får stryka på foten. Och bakas det flera satser synkront gäller det att optimera ugns- och jästider med handgripligt operativt arbete så att allt går i lås och hinner vila, svalna och jäsa i rätt fas.

Rörande det estetiska... så har jag ett bra handlag och misslyckas sällan (bortsett från när jag kalibrerar nya recept och ibland förlorar hela satser - gäller särskilt glass). Jag gissar att det här är en del av min medfödda talang, och att konditori är en lämplig fall back-karriär.
...eller att jag helt enkelt skulle bli sockerbagare istället för sjuksköterska? :cautious:
 
Tack! Det är en gastronomisk konstform för mig. För både öga och palett.


Tack! Isabellhästar och saffranskakor är bra skit. ;)

Äh... tid är en prioriteringsfråga. Oftast är det sömn och vila som får stryka på foten. Och bakas det flera satser synkront gäller det att optimera ugns- och jästider med handgripligt operativt arbete så att allt går i lås och hinner vila, svalna och jäsa i rätt fas.

Rörande det estetiska... så har jag ett bra handlag och misslyckas sällan (bortsett från när jag kalibrerar nya recept och ibland förlorar hela satser - gäller särskilt glass). Jag gissar att det här är en del av min medfödda talang, och att konditori är en lämplig fall back-karriär.
...eller att jag helt enkelt skulle bli sockerbagare istället för sjuksköterska? :cautious:
Buke får anmäla dig till Hela Sverige bakar :D
 
Buke får anmäla dig till Hela Sverige bakar :D
Ehe...
Plötsligt blev det dags att ändå lufta de tillkortakommanden som finns:

11952876_10153320177879064_9072184816902975351_o.jpg

När det blå sockret smälte och såg ut som mögel på bullarna...

10986559_10153196272004064_8202889332876501912_o.jpg

Pajbak i nya ugnen = ofelbart bränt resultat.


10374898_10153171853614064_8269638244257676782_n.jpg

Jag kan ha smält ner plast i gåbortsknäcken en stressig jul...


11082624_10152922253159064_6574562513501050351_n.jpg

Too much filling on Cinnamon Rolls - is snake now...


11265265_10153026150019064_2424286359201456305_n.jpg

Eller när basen till skumbanansglassen kalibrerades helt galet, och...

1907792_10153027015764064_7116429998440541903_n.jpg

resultatet härdade In Absurdum - helt användbart i glassmaskinen.
 
Apropå saffran och gul glass förresten; här är en av dem som blev bra:

11248079_10153032568694064_2314597863804164895_n.jpg

[Leiri från Mackmyra]
Saffransglass, smaksatt med havssalt och Mackmyra Brukswhisky (lokala smaker!)
Kan vara en av mina bättre glassar, även om jag gjort en variant på en fin16yo Isle of Jura som verkligen var Top Notch.
 
Såg att några bilder fallit bort. Lägger in dem igen:

IMG_20150619_175425.jpg


Vegansk midsommarstubbe med handgjutna chokladlöv - sju sorter såklart!


IMG_20150801_223546.jpg

IMG_20150801_223546.jpg

Gefle IF pannkakstårta med himmelsblå handvikta marsipanrosor.
Har en grej på G, kallat "marsipanoddset". När jag käkar marsipantårta under första halvlek och dricker pilsner i andra - så tar Gefle IFs herrar poäng i fotbollsallsvenskan.
Lika märkligt som sant.

2016-09-18%20%281%29.png


2016-09-18%20%281%29.png


2016-09-18%20%282%29.png

Denna lilla maskin har revolutionerat mitt kök! Fyfan så fin den är. :love:
Lätt värt att slanta upp ett par boyarder extra för att komma åt induktionsvärmen.

Vad bakar ni andra med?
Kitchen Aid?
Electrolux?
Handkraft?

2016-09-18%20%282%29.png

20150102_170759.jpg

Hemgjord Cookie Dough, anyone? :cool::d
20150102_170759.jpg


20160315_165606.jpg

Bourbonvaniljglass på ankäggsgula och lokal, ekologisk fetmjölk.
12841330_10153685774184064_2875746351352177412_o.jpg


20150101_204809.jpg

Det närmsta jag kommit hittills i fråga om kakdegsreplika för degknöparna i Ben&Jerry's Cookie Dough.
20150101_204809.jpg

Map tråden var jag tvungen att rasta Kenwood.
Söndagens vedermödor:

20160918_172016.jpg

20160918_172016.jpg

Enkeljäst fattigmansbröd på havre till universitetsfrulle under morgonstudierna.


20160918_230858.jpg


20160918_231224.jpg

Saftiga chokladcupcakes fyllda med hallonmarshmallow, toppade med lemon/limefrosting.

Dags att skriva vetenskaplig rapport i flock - det kommer fan att krävas kakor på Campus!

20090608%20007.JPG

Jag känner lite grann som för att baka snickerskaka...

20160530_205255.jpg

Men antar att en på Akademin för Hälsa och Arbetsliv borde trilla rawfoodbollar eller dylikt. :cool:

20160530_205255.jpg
 
Är det nån som prenumererar på Tidningen Hembakat? Tänkte att det är större chans få svar här är i en snacktråd.
Är det värt att prenumerera eller räcker det att kolla recept på nätet?
 
Åh vad fint! Hur gör man?
Baka bullar. När du kommit till steget att degen är kavlad, fyllningen utbredd och rullen är rullad börjas det; klipp ovanifrån med sax (eller skär med kniv) jack efter behag. Jag valde tjocka skivor. Jacken ska inte gå ända ned i bordet - skivorna ska fortfarande sitta ihop. Vik skivorna varannan till höger, varannan vänster. Grädda. :)

@Murphy En fråga till - vad har du för sprits? :)
Wilton!
Favoriterna är de öppna tyllarna 1M och 22, samt den runda långsmala 230 för att trycka i fyllningar.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp