Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Brukar slakta vid en vikt på 40-45 kg (levande).
Slakteriernas bedömning av lamm vs får går vid ett år men ju närmare året de blir desto mer raggsocka blir de.
Det beror på vad man menar med gott kött. Smaken är som baken delad. Jag har bekanta från från England som gärna vill att fåret ska vara minst omkring året innan slakt. Detta för att det ska smaka får om köttet och det är den smaken man vill ha. Medan andra bekanta till mig från Libanon närmast tittar panikslaget på en om lammet väger över tjugo kilo slaktat. Dom vill absolut inte ha får utan bara lamm.
Så det är svårt att säga vad som är gott eller inte.
Vi har slaktat här hemma och tagit tillvara på köttet. Då visste vi att vi hade både från 8månaders baggar och 1½ års baggar, emen det var ingen skillnad alls på det köttet. Gudomligt gott båda sorterna!! Fast det kanske är skillnad från ras till ras och population ?
Skola & Jobb
Någon som har utbildat sig till djurvårdare/djurskötare (eller jobbar med djur på andra sätt) och vill berätta vad ni jobbar med, om ni...
Cookies används för olika funktioner, trafikanalys, innehållsanpassning och annonser. Information om din användning av vår webbplats vidarebefordras till de sociala medier, annons- och analysföretag som vi samarbetar med. De kan kombinera informationen med annan information du tillhandahållit eller de har samlat in när du har använt deras tjänster. Våra regler och sekretesspolicy gäller. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du detta.