att få vad man betalar för

Men annars är det mitt bästa tips att se över begagnatmarknaden. Vi har fått högkvalitativa varor för en spottstyver i jämförelse med nypriser.
Jag försöker köpa en frys just nu och tycker att det är hopplöst! De som finns är jättegamla eller mycket små. Jag vill ha en fullstorlek på minst 180 cm men helst 185 cm. Någorlunda modern med lådor och inte bara hyllor. Tycker inte att jag hittar någonting trots att jag haft koll varje dag i flera månader nu. Snart ger jag upp och köper nytt, trots att jag inte vill för det ska vara en extrafrys som ska stå i ouppvärmt uterum.
 
Ikeas vitvaror här med, vi bytte spishäll nyligen till en icke Ikea, men den som satt i var Ikea och tror den var ca 18 år och det som hade slutat fungera var lyset på knapparna, i övrigt funkade den bra, men svårt att ställa in rätt värme i och med att siffrorna visade galet 😅 micro och ugn är från samma år och rullar på än, även om ugnen börjar grädda lite ojämnt.

Min mamma satte in whirlpool ungnar för ett par år sedan, helt jävla världelösa, det blir inte varmt nog så allt man bakar är blekt, sötpotatis pommes tar 1,5 timme osv...

Hade nog inte köpt det allra billigaste från något märke utan försökt kolla i mellanskiktet.

Har din mamma provat reklamera? Så rötna är ju intr Whirlpool att de inte ska fungera att baka eller göra pommes i... låter ju som att något är fel.
 
Jag tycker faktiskt Ikeas grejer är helt okej på just det. Däremot beroende på hur akut det är så kolla begagnat först. Beroende på hur ni bor (helt avsides eller inte) så lägg in en blänkare på FB på byns sida, det är ju inte alla som säljer sitt gamla när de köper nytt.
 
Behöver ganska akut byta spis (inbyggnadshäll) och fläkt i köket och det kommer ganska olägligt, då en stor del av bufferten hamnat på trasiga bilar i sommar. 🙄
Det finns ju många prisklasser på spisar och fläktar. Frågan är, man brukar ju få vad man betalar för, men vad är det man missar om man köper från de lägre prisklasserna? Är det bara avancerade funktioner man missar eller är det kvalitet och/eller driftsäkerhet också?
Hur bra är t.ex Ikeas grejer i förhållande till det pris man betalar?
Andra lågprisgrejer?

Går ju att kolla begagnat också, kan även finnas begagnat som är helt nytt, någon som fått fel grejer, en renovering som inte blev av osv.

Jag tappade en kruka på min spis för 6-7 år sen och spräckte hela hällen, hade väldigt dåligt med pengar då, så hittade på en begagnad för 300kr som jag tänkte ha tillfälligt. Det där tillfälliga är fortfarande kvar. 😅
 
Har din mamma provat reklamera? Så rötna är ju intr Whirlpool att de inte ska fungera att baka eller göra pommes i... låter ju som att något är fel.
Ingen aning, men båda två (japp dom har 2 ugnar 😅) är lika, tror det handlar om någon typ av energisparande funktion, typ som att en del nya tvättmaskiner och diskmaskiner tar 4 timmar🤦🏼‍♀️
 
Ingen aning, men båda två (japp dom har 2 ugnar 😅) är lika, tror det handlar om någon typ av energisparande funktion, typ som att en del nya tvättmaskiner och diskmaskiner tar 4 timmar🤦🏼‍♀️

Jag har en vag idé om att energiklass på ugnar mäts i effekt vid en viss temperatur, där man räknar på längre tillagningstider än folk ofta använder? :confused: Min nya Electrolux tar nämligen ohyggligt lång tid att bli varm, och det är inte någon skräpmodell. Tyvärr innebär ju det ofta att den totalt sett förbrukar väldigt mycket mer än en snabbare. Men om inte korrekt temperatur går att få till skulle jag definitivt reklamera, har ni mätt hur varmt det blir efter någon timme så ni vet om det stämmer eller inte?
 
Visserligen indusktionsspisar men det är ju samma teknik som i en häll.

1. Billig cylinda 70 cm, gör sitt jobb, (gick på typ 5000kr för 6 år sedan) men inte powerboost på samtliga plattor och jag upplever att den är lite segare i sin uppvärmning än andra hällar jag testat - men fortfarande mycket snabbare än en glaskeramikhäll. Inte särskilt vacker i sin design - en fyrkantig tråkig spis liksom.
2. Dyyyyr husqvarna spis (60 cm) (20 000kr för två år sedan) köpte den för vi var så nöjda med den föregående modellen vi haft i 15 år.... Den nya är ok, men hysterisk - piper och skriker för minsta lilla vattendroppe på hällen och stänger så av sig. Som en bisats kan jag nämna att ugnen låter som en skördetröska i 60 minuter efter man att slagit av den, det är någon utluftning som går igång.

Så ja skulle nu säga att även billigare varianter kan göra sitt jobb,
 
Jag har ikeas köksinredning. Spisen kan jag verkligen rekommendera (bra, jämn, snabb värme) dock ej köksfläkten (lamporna är extremt pilliga att byta) eller kyl/frys (bullriga och håller kylan dåligt).
 
Visserligen indusktionsspisar men det är ju samma teknik som i en häll.

1. Billig cylinda 70 cm, gör sitt jobb, (gick på typ 5000kr för 6 år sedan) men inte powerboost på samtliga plattor och jag upplever att den är lite segare i sin uppvärmning än andra hällar jag testat - men fortfarande mycket snabbare än en glaskeramikhäll. Inte särskilt vacker i sin design - en fyrkantig tråkig spis liksom.
2. Dyyyyr husqvarna spis (60 cm) (20 000kr för två år sedan) köpte den för vi var så nöjda med den föregående modellen vi haft i 15 år.... Den nya är ok, men hysterisk - piper och skriker för minsta lilla vattendroppe på hällen och stänger så av sig. Som en bisats kan jag nämna att ugnen låter som en skördetröska i 60 minuter efter man att slagit av den, det är någon utluftning som går igång.

Så ja skulle nu säga att även billigare varianter kan göra sitt jobb,
Inte alla Cylinda ;) - min 60 cm har ett par fler år på nacken, men är kass - jag tänkte inte på att kolla hur stora kokzonerna var när jag köpte den och de är bara 21 cm på min modell, vilket innebär att inte ens gjutjärnsstekpannan som är 28 cm i diameter blir het ända ut i kanten... :meh:
Jag har dock powerboost på alla plattor, men den är ändå så seg att vattenkokaren är snabbare...


Vid köp av ugn är det viktigt att kolla eventuella automatiska avstängningar efter viss tid om en gillar att långbaka saker, göra tjälknul och liknande.
Min syrra svär över sin IKEA-ugn som slår av automatiskt efter fyra timmar utan möjlighet att stänga av funktionen, så hon får ställa klockan mitt i natten för att slå på ugnen igen.
 
Är de förresten medvetna om att man ska stänga av varmluften om man ska grädda på höga temperaturer? Det blir inte jämnt gräddat annars.
Fast varmluft är väl tänkt för att man ska kunna ha fler plåtar inne samtidigt och alla blir jämnt tillagade? Till skillnad mot över och undervärme, har du två plåtar inne samtidigt kommer den i botten bli bränd underifrån men blek, och den övre bränd men ogräddad botten (om man tänker bullar).
 
Jag har en vag idé om att energiklass på ugnar mäts i effekt vid en viss temperatur, där man räknar på längre tillagningstider än folk ofta använder? :confused: Min nya Electrolux tar nämligen ohyggligt lång tid att bli varm, och det är inte någon skräpmodell. Tyvärr innebär ju det ofta att den totalt sett förbrukar väldigt mycket mer än en snabbare. Men om inte korrekt temperatur går att få till skulle jag definitivt reklamera, har ni mätt hur varmt det blir efter någon timme så ni vet om det stämmer eller inte?
Alltså jag har inte ägnat någon större tanke på det, det är inte min ugn, vi har inte diskuterat saken mer än att "vi" gnäller över hur lång tid det tar ibland.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp