Njaej, behöver kanske inte ha något direkt samband med ickeförståelse av ont om pengar. Men tex mjölken för 45 kr, vi dricker absolut inte mycket mjölk och har aldrig gjort, men något glas om dagen för barnet (vilket väl är precis vad som behövs). Så en liter i veckan är rimligt och om det dyker upp mjölk där varannan gång det är utlämning, så är det kul att köpa mjölk från fjällkor som går 3-6 månader med kalv och betar gröngräs enbart o hö. Det kan man ju förstå att det kostar.Alltså jag blir helt paff över priserna som nämns här.
Om folk på riktigt betalar såna summor så är det inte ett dugg förvånande att förståelsen för fattigdom brister på många håll.
(Dessutom de som handlar där köper ju det istället för någonting annat antar jag, något som sliter mer på miljön.)
Däremot hör det samman med en obehaglig och direkt förståelse för vad mat kanske kostade förr i tiden och det faktum att det är nog svårt för våra bönder runt staden att försörja hela staden med ägg från under hundra höns per gård och mjölk från fjällkor. För att inte tala om att grönsaker börjar ta slut framåt vårkanten. Kött framstår som lättare att få tag i på Reko, men är dyrt. Dvs backa tiden är svårt och skulle bara leda till en massa skörbjugg och rakitis för de minsta och fattigaste i längden. Men åla framåt kanske går.
(Jag menar tex varje hushåll i vårt kvarter skulle ju egentligen kunna få ha tre höns enligt kommunlagarna, i London (inne i London) var tydligen under en period skillnaden mellan fattig och ok att ha råd köpa en griskulting och ha att föda upp på sina rester per år. (en pallkrage grönsaker däremot förslår ju inte långt)).
Senast ändrad: