APT utan tårta?

Vi är bortskämda på mitt jobb, frukt finns det oftast varje dag. På fredagarna är det fika 9:30 och på onsdagarna när vi har möten dyker det ofta upp något i fika rummet. Förväntas vi jobba kväll så bjuds vi på mat, studiedagar är det alltid lunch. Ofta en AW eller två där jobbet bjuder på tilltugg och något att dricka. Julbord på ett av stans bästa ställen, och minst en annan utemiddag per termin.
 
Jag menar, är det ens rimligt att hålla på med sånt. Allt jobb blir väl bättre med bra fika? Minns från tiden som företagsekonomistudent John Steinberg som förde sig med "management by Fiking" som ledarskapsfilosofi... Det är i min ringhörna banne mig. Jag är så förbannat matmotiverad att jag kan luras till nästan vad som helst bara det ingår en middag i paketet. Eller fika. Eller en liten kall pilsner och ett par krutonger... :up:

Är ni matmotiverade?
Och mest intressant; matar de folk på era jobb? Finns det tom en fikakultur av rang?
Jag bär en ansenlig del av ansvaret för diverse matmässiga firanden på mitt jobb då det ligger nära mig. Sällan överdådigt, utan mer med variation och försök till regelbundenhet. Innan förra uppköpet firade vi gärna slutförda storverk med ost, kex och vin (då franska ägare som gärna gav kontoret fina viner i present vid besök, nu amerikanska dito som med alkoholpolicies hindrar såna tilltag), men gräddtårta ibland (men om det blir tårta för ofta blir det rätt slätstruket), pizza-bonanza-lunch, smörgåstårta, wienerbröd, sushibuffe, salladsbuffé, kransbuffe. Ofta med lite tema, stories och lore.

Inte särskilt ofta men helt klart som återkommande inslag.

Mat och fika innesitter underskattade team-building-förmågor. Skapa gemensamma minnen av det man åstadkommer ihop med kunder runt om i världen, innan man rusar in i nästa roliga och svåra projekt.

Ett team ville fira en kommande seger (?) med finlunch och så valde de Gyllene Måsen som förstahandsval. Annars brukar en kollega säga att man ska ta ut segrarna i förskott, så att man säkert får fira.

Jag är matmotiverad och använder denna urkraft som motivation till andra. Motivation är en lite för svag beskrivning av kraften dock.
 
Jag motiveras av allt som är gratis, som en äkta statsanställd :D

Myndigheten bjuder på kanelbullar, lussebullar och semlor på respektive dagar, utöver det har vi normalt sett konferens med övernattning och mat en gång om året, samt julbord. Annars är det om någon bjuder på fika ur egen ficka, det händer ganska ofta. Eller att vi samlar ihop och köper frukost till APT tex.

Sen får vi som har behov av det arbetskläder och träningskläder, som nu efter många år är riktigt bra. Underställen är så sköna att jag hade kunnat bo i dem 😍
 
Jag önskar att jag kunde bjuda in alla er som inte får så mycket ätbart från er arbetsgivare till mitt jobb.

Vi bjuds på oändligt mycket fika/luncher. När någon fyller år, när vi når bra siffror, när vi fått in en stor affär, när någon börjar, när någon slutar, när folk går på semester, när folk kommer tillbaka från semester, när vi har besök från andra kontor, när vi har kundbesök, när vi har utbildning, när vi har månadsmöten, när någon bara får feeling, etc.

Åker jag ut på kundbesök är det sällan jag kommer tomhänt. Jag har oftast med mig en rejäl bullpåse/krans/annat från bageriet så under högsäsong brukar det bli fikainköp för någon eller några tusenlappar i månaden bara på mitt kort. Undra på att våra kunder oftast är väldigt positiva till besök 😂


Vi har till och med en kalender på jobbet med alla speciella dagar med mat-tema. November kommer att bli tuff att orka med!


(Och nej, jag jobbar givetvis inte i den offentliga sektorn 😂)

1693978348075.webp
 
Jag önskar att jag kunde bjuda in alla er som inte får så mycket ätbart från er arbetsgivare till mitt jobb.

Vi bjuds på oändligt mycket fika/luncher. När någon fyller år, när vi når bra siffror, när vi fått in en stor affär, när någon börjar, när någon slutar, när folk går på semester, när folk kommer tillbaka från semester, när vi har besök från andra kontor, när vi har kundbesök, när vi har utbildning, när vi har månadsmöten, när någon bara får feeling, etc.

Åker jag ut på kundbesök är det sällan jag kommer tomhänt. Jag har oftast med mig en rejäl bullpåse/krans/annat från bageriet så under högsäsong brukar det bli fikainköp för någon eller några tusenlappar i månaden bara på mitt kort. Undra på att våra kunder oftast är väldigt positiva till besök 😂


Vi har till och med en kalender på jobbet med alla speciella dagar med mat-tema. November kommer att bli tuff att orka med!


(Och nej, jag jobbar givetvis inte i den offentliga sektorn 😂)

Visa bifogad fil 127410
Den almenackan låter intressant undra om man skall ta efter och börja ta upp det på "uppropet".
 
Tror inte jag varit på APT som bjudit på tårta?
Däremot fika med liten macka brukar vara standard? Om så bara en ostfralla.

Jag har haft väldigt många jobb men tårta, näe.
 
Jag önskar att jag kunde bjuda in alla er som inte får så mycket ätbart från er arbetsgivare till mitt jobb.

Vi bjuds på oändligt mycket fika/luncher. När någon fyller år, när vi når bra siffror, när vi fått in en stor affär, när någon börjar, när någon slutar, när folk går på semester, när folk kommer tillbaka från semester, när vi har besök från andra kontor, när vi har kundbesök, när vi har utbildning, när vi har månadsmöten, när någon bara får feeling, etc.

Åker jag ut på kundbesök är det sällan jag kommer tomhänt. Jag har oftast med mig en rejäl bullpåse/krans/annat från bageriet så under högsäsong brukar det bli fikainköp för någon eller några tusenlappar i månaden bara på mitt kort. Undra på att våra kunder oftast är väldigt positiva till besök 😂


Vi har till och med en kalender på jobbet med alla speciella dagar med mat-tema. November kommer att bli tuff att orka med!


(Och nej, jag jobbar givetvis inte i den offentliga sektorn 😂)

Visa bifogad fil 127410
Kaninköttets och benbuljongens dag O_o
Kan vi få se bilder på det firandet? 😅
 
Vi brukade ha frukostfika då och då, och få någon enstaka fika. Nu får vi absolut inget.
Vi har inte ens något i närheten av APT. Vi har även fått avslag på att få köpa fikabröd till planeringsdagar osv.
De kommer till och med ta bort kaffemaskinen om någon månad. Däremot får vi lite frukt (kommer på måndag och är slut tisdag eller onsdag) och knäckebröd.

Det är lite tråkigt faktiskt. Jag känner att det är lite torftigt, så jag antar att jag är ganska matmotiverad :p Vi får aldrig höra att vi gör något bra så de där enstaka fikatillfällena gav ju någon spillra av uppskattning...
 
Väldigt matmotiverad, men inte så glad i just fika (inte på jobb iaf, vill inte ha snabbenergi utan MAT)?
Sen tycker jag en del jobb bjuder på konstig fikamat som t.ex. smörgåstårta vilket har en aversiveffekt på mig.
Jag vill ha en matig sallad där man kan få plocka ihop tillbehören själv, och ett riktigt gott bröd till med bregott och inte lätta/flora.
(Mer sallad åt alla - låt ropen skalla! osv..)

Kommer fortfarande ihåg den extraextra stora Toffifee jag fick i julklapp ett år när jag jobbade på lager. Troligen en re-giftad sak då det var en påskhare på den, men lika glad för det var jag (men gladast var nog magen).
 
För brukade vi få det när vi klarade större deadlines. Just nu finns det inte i budgeten för mat motivation. Men vi gör andra saker istället.
 
Kaninköttets och benbuljongens dag O_o
Kan vi få se bilder på det firandet? 😅
Vi kör en väldigt flexibel syn på temadagarna :D Vi firade till exempel morotens dag med morotskaka, mjölkens dag med milkshake och så vidare så jag tror (hoppas) inte att firandet blir så bokstavligt på de dagarna heller :laugh:


Jag skickade för övrigt upp en likadan kalender till en kollega på vårt huvudkontor som har ett rykte om sig att vara en gottegris. I hans kalender smög jag dessutom in några egna temadagar, typ Öppen-bar-på-chefens-bekostnad-dagen och Grinigaste-gubben-bjuder-på-hembakat-dagen :up:
 
Tidigare hade vi inte ens gratis kaffe/te, numera är det gratis.

Fika får vi kanske 1 gång i månaden.

Är inte alls motiverad av mat, och kan inte bry mig mindre om arbetsgivaren bjuder på mat/fika.

Har tidigare jobbat på ställen där det fanns allt från frukost, mineralvatten till lyxluncher på stan minst 1 gång i månaden.

Är å andra sidan ganska krass och nöjer mig så länge jag får en hyfsad lön och bra villkor. Vill jag ha god mat eller fika så kan jag fixa det själv.
 
Varje dag knäckemackor på morgonen, småkakor på eftermiddagen. Försöker ha "finfika" en gång i veckan, men har blivit lite mindre sånt på senare tid, vi har konto på två bagerier, så valfri person kan gå och köpa.

Lunch bjuds det på ibland, normalt i samband med någon form av lunchseminarium.
 
Vi har inte fika eller mat så ofta på plats på jobbet eller i samband med möten eller så, utom när det är typ lucia eller semmeldagen. Förra veckan var det tårta på ett möte, och tidigare i somras lite mingelmat men det är väl det vi haft hittills efter semestern (med reservation för att jag mest jobbar hemifrån just nu med bebis) på plats på kontoret. Nästan aldrig så att vi köper fika till möten till exempel.

Men vi brukar gå ut och äta tillsammans i alla fall några gånger varje halvår. Åker vi på tjänsteresor är det helt okej att äta ute (under rimliga förutsättningar) på företagets bekostnad och vi har fruktbud till kontoret och brukar se till att köket är fullt med typ enklare mellanmål att ta för sig av om man vill. Har en hel glassfrys till exempel :o:laugh: Tycker det är ganska skönt att det inte är anordnat fika alldeles för ofta, det blir lite press på att alla ska äta och sådär då, utan mer att det finns att ta sig av när man är sugen.
 
Vi kör en väldigt flexibel syn på temadagarna :D Vi firade till exempel morotens dag med morotskaka, mjölkens dag med milkshake och så vidare så jag tror (hoppas) inte att firandet blir så bokstavligt på de dagarna heller :laugh:


Jag skickade för övrigt upp en likadan kalender till en kollega på vårt huvudkontor som har ett rykte om sig att vara en gottegris. I hans kalender smög jag dessutom in några egna temadagar, typ Öppen-bar-på-chefens-bekostnad-dagen och Grinigaste-gubben-bjuder-på-hembakat-dagen :up:
Jag kan tänka min chokladharar sedan i påsk på kaninköttets dag, men jag blir jättenyfiken på hur ni tänker fira benbuljong. Jag sätter en påminnelse i min kalender i november om att fråga hur det blev :D
 
I sann Brittisk anda sa ar det mesta jobbet bjuder pa alkoholbaserat.
Vi brukade ha jobbfrukost med avdelningsinfo typ var sjatte manad, men nu kanns det som att det varit ett tag sedan.

Annars are det vanligaste nagot uppdateringsmote i slutet av jobbdagen typ varannan manad dar AG sedan bjuder pa drinkar och lite snittar.

En gang om aret tar AG ut oss pa middag.

Sedan kan diverse project ha olika kulturer, och dar ar det vanligt att ha t.ex. en middag efter en milstolpe har natts. Men den mesta betalda maten som erbjuds ligger utanfor arbetstid och ar en del av allmant socialiserande med kollegor - fikakulturen finns inte!
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp