Tar du enbart syren då? Ingen frukt?Syrenen börjar slå ut här och jag vill prova göra kvass med den! Så himla härligt att det finns ett lagringsdugligt nästan sockerfritt alternativ till saft.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tar du enbart syren då? Ingen frukt?Syrenen börjar slå ut här och jag vill prova göra kvass med den! Så himla härligt att det finns ett lagringsdugligt nästan sockerfritt alternativ till saft.
Jag tar antingen en tesked honung eller ett halvt äpple till typ tre deciliter av huvudråvaran i en enliterflaska. Om jag har tar jag också någon matsked vassle.Tar du enbart syren då? Ingen frukt?
Hur gör man kvass på syren?Syrenen börjar slå ut här och jag vill prova göra kvass med den! Så himla härligt att det finns ett lagringsdugligt nästan sockerfritt alternativ till saft.
Ja, sorry! Jag uppdaterade i efterhand för jag kom på att det var relevantHur gör man kvass på syren?
Ser svaret nu.
Jag brukar hänga upp här och var, smaken är absolut kvar.Hörni. Maken önskar använda våra örter i vinter. Det är möjligt att det kan gå in i frysen i år men har någon av er provat att torka? Vad är det bästa sättet? Hänga kvistar upp och ner? Plocka blad och torka i ugn?
Musta vill jag inte, jag älskar äppelmust men det är inte nyttigt att dricka sockerTorka äpplen i ugn, blir ett trevligt allternativ till russin i filen. Musta kan man göra med och frysa in, eller konservera eller göra vinäger av.
Man får inte tillsätta annat än vatten i äppelmust, om det ska gå under det namnetMusta vill jag inte, jag älskar äppelmust men det är inte nyttigt att dricka socker
Torka är kanske kul.
Det är socker i äpplen, när man mustar försvinner den större tuggbara delen av äppletMan får inte tillsätta annat än vatten i äppelmust, om det ska gå under det namnet
Jo det är klart. Jag ser det väl inte som ett större problem än att äta själva frukten bara, även om man såklart behöver hålla det i rimliga mängder oavsett om det är tuggbart eller flytande.Det är socker i äpplen, när man mustar försvinner den större tuggbara delen av äpplet
Det är helt ok att du ser det så! jag ser det som ett mycket stort problem för mig iom att kroppen uppfattar att dricka juice är en väldigt stor skillnad mot att äta frukt. Det är bättre att äta socker än att dricka samma mängd socker. Så jag äter hellre smågodis än dricker läsk.Jo det är klart. Jag ser det väl inte som ett större problem än att äta själva frukten bara, även om man såklart behöver hålla det i rimliga mängder oavsett om det är tuggbart eller flytande.
“What’s new is that this is an impressive group of scientists with vast experience in nutrition and metabolism agreeing with the conclusion that sugar-sweetened beverages increase cardiometabolic risk factors compared to equal amounts of starch,” says lead author Kimber Stanhope, a research nutritional biologist with the School of Veterinary Medicine at the University of California, Davis.
Det är helt ok att du ser det så! jag ser det som ett mycket stort problem för mig iom att kroppen uppfattar att dricka juice är en väldigt stor skillnad mot att äta frukt. Det är bättre att äta socker än att dricka samma mängd socker. Så jag äter hellre smågodis än dricker läsk.
https://www.futurity.org/sugar-sweetened-drinks-obesity-1763612/
Apropå fläder -stort fan här- testade jag förra året att pastörisera den färdiga flädersaften istället för att frysa. Det blev ingen skillnad på smak och flaskorna har hållt i kallskafferiet utan konserveringsmedel tills nu!
När den färdiga flädersaften är upphälld på flaskor, ställ flaskorna utan lock i en kastrull. De behöver inte vara fyllda till bredden. Fyll på med vatten runt om flaskorna. Värm tills saften är 70 grader i ca 20 minuter, kolla med termometer. Skruva på/knäpp på locken. Svalna och förvara!
Samtidigt så finns tydliga fördelar med frukten istället för juicen av samma frukt. Att du tycker det känns ”extremt tveksamt” ändrar inte faktum att de allra mesta fibrer är borttagna från juicen och att fibrer rent generellt är bra för oss, samt att ett glas juice görs av 3-4 äpplen/apelsiner och det är hemskt mycket enklare att dricka ett glas juice än att käka fyra äpplen inom loppet av en minut. Självklart finns mer vitaminer än i läsk så det är inte nattsvart att dricka juice. Samtidigt är det inte så konstigt att avstå juice som du föreslår.Fast det där handlar om sötade drycker, inte om fruktjuice.
Det känns extremt tveksamt att det skulle vara någon större skillnad på att dricka ofiltrerad äpplemust och att äta ett äpple. Och enda skillnad mellan finfiltrerad klar juice och äpplet är fibret.
USA har enorma problem med sina enorma muggar och extremt sötade drycker. Du kan inte jämföra det med en svensks drickande av äppelmust.
Samtidigt så har just äppelmust just visat sig ha stora fördelar mot både hjärt och kärlsjukdomar och cancer. Kanske visas just fördelarna med must eftersom det är svårt att få i sig 3 till 4 äpplen. (Infon finns i min trasiga laptop från äpplekurs i höstas)Samtidigt så finns tydliga fördelar med frukten istället för juicen av samma frukt. Att du tycker det känns ”extremt tveksamt” ändrar inte faktum att de allra mesta fibrer är borttagna från juicen och att fibrer rent generellt är bra för oss, samt att ett glas juice görs av 3-4 äpplen/apelsiner och det är hemskt mycket enklare att dricka ett glas juice än att käka fyra äpplen inom loppet av en minut. Självklart finns mer vitaminer än i läsk så det är inte nattsvart att dricka juice. Samtidigt är det inte så konstigt att avstå juice som du föreslår.
Halvdålig Länk
Jag fryser lite men har inte mer plats i frysen, därav att jag letade efter ett hållbarare sätt att förvara den på! Vi kör med isbitar och citronskivor i glaset, blir som en kall lyxig drinkVi fryser in flädersaften, håller hur länge som helst utan att man behöver tänka på det. Perfekt med att man får kall saft direkt när man blandar den med vatten
Samtidigt så finns tydliga fördelar med frukten istället för juicen av samma frukt. Att du tycker det känns ”extremt tveksamt” ändrar inte faktum att de allra mesta fibrer är borttagna från juicen och att fibrer rent generellt är bra för oss, samt att ett glas juice görs av 3-4 äpplen/apelsiner och det är hemskt mycket enklare att dricka ett glas juice än att käka fyra äpplen inom loppet av en minut. Självklart finns mer vitaminer än i läsk så det är inte nattsvart att dricka juice. Samtidigt är det inte så konstigt att avstå juice som du föreslår.
Halvdålig Länk
Hur fryser du in den? Iskubsformar eller liknande?Vi fryser in flädersaften, håller hur länge som helst utan att man behöver tänka på det. Perfekt med att man får kall saft direkt när man blandar den med vatten
En bukefalist har gjort likör på syren.Syrenen börjar slå ut här och jag vill prova göra kvass med den! Så himla härligt att det finns ett lagringsdugligt nästan sockerfritt alternativ till saft.