Hur fryser du in den? Iskubsformar eller liknande?
nä i typ halvliters burkar. Den blir aldrig riktigt hård så det går utmärkt att ta en vanlig sked och sleva upp lagom mängd saft och spä ut med vatten
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hur fryser du in den? Iskubsformar eller liknande?
Tycker Sverige är urkassa när det kommer till säker mat och livsmedelsverket rekommenderar typ alltid högst ett par veckor i kylen eller längre i frysen.Jag fryser lite men har inte mer plats i frysen, därav att jag letade efter ett hållbarare sätt att förvara den på! Vi kör med isbitar och citronskivor i glaset, blir som en kall lyxig drink
Frysen fylls av svamp, lingon, mullbär, rabarber, tomater, sockerärter , mangold, kryddor mm från egna odlingar så allt som går att förvara på annat sätt är värt att göra det
Såvitt jag förstått är det ingen reell skillnad mellan att dricka juice och läsk eller saft, bortsett från vitaminerna. Det är socker i förhållande till konsistens som gäller. Dvs socker som finns i ngt man dricker uppfattas inte av kroppen så som socker som man äter. Det finns socker i juice.Fast det där handlar om sötade drycker, inte om fruktjuice.
Det känns extremt tveksamt att det skulle vara någon större skillnad på att dricka ofiltrerad äpplemust och att äta ett äpple. Och enda skillnad mellan finfiltrerad klar juice och äpplet är fibret.
USA har enorma problem med sina enorma muggar och extremt sötade drycker. Du kan inte jämföra det med en svensks drickande av äppelmust.
Juice innehåller druvsocker, fruktsocker och rörsocker från fruktråvaran. Sockerhalten är ca 9 procent, dvs densamma som i sockrad saft och läsk.
https://www.svd.se/a/xPqkoB/juice-sockerbomb-eller-nyttig-vitamincocktailOsockrad juice är lika kaloririk som starköl (100 kcal per glas à 2 deciliter) och en mycket bra dryck för personer (utan diabetes) som vill öka i vikt.'
I en amerikansk studie fick deltagarna inför en måltid antingen äta äpplen eller dricka motsvarande energimängd i form av äpplejuice. Resultatet visade att energiintaget vid måltiden minskade mer när deltagarna ätit frukten än när de druckit juicen.
Alla har inte ett behov av att minska sitt kaloriintag. För vissa är utmaningen omvänd. Har man svårt att få i sig tillräckligt med energi kan juice ge en tydlig fördel – att dricka tre apelsiner är lättare än att äta dem. Och i kontrast till exempelvis läsk så bidrar juice även med näring.
Jag har lagt lite syren i Renat i tanke att få syrennubbe på midsommar!En bukefalist har gjort likör på syren.
Jag har smakat. Gott!
Gratisarbete ? Försökt komma på vad du malet och torkar men det går intePlockar svamp som jag fryser in och gratisarbete som jag torkar och maler. Blåbär, lingon och äpplen blir mos/sylt och styckfrysta.
Hahaha trattisar skulle det stå !Gratisarbete ? Försökt komma på vad du malet och torkar men det går inte