Min står ute fortfarande, men jag stör mig orimligt mycket (ja,ja, jag vet att det är fel tråd!) på att jag glömde 10 kg briketter i affären sist jag handlade och inget kvitto kvar.Vadå inte göra så? man kan väl alltid grilla?!
/grillgalningen
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Min står ute fortfarande, men jag stör mig orimligt mycket (ja,ja, jag vet att det är fel tråd!) på att jag glömde 10 kg briketter i affären sist jag handlade och inget kvitto kvar.Vadå inte göra så? man kan väl alltid grilla?!
/grillgalningen
Utan ett "t" så undrar man VERKLIGEN vad det är du ska servera.... ????
Ja alltså jag är ju glad att det i alla fall inte är jag som är skyldig för nummer två...
Passar bra till:
Lite i klass medJa alltså jag är ju glad att det i alla fall inte är jag som är skyldig för nummer två...
Julskinka, lax och prinskorvar i all ära. Redan efter julmiddagen med jobbet är jag rätt mätt vad gäller de traditionella julerätterna. Vad har Bukeoraklet för tips på annorlunda julanrättningar? Gärna med mycket smak och inte allt för avancerad tillagning
Jag är lite inne på att göra en grönkålspaj med hasselnötter och Västerbottenost, fast inte till julafton till någon vanlig måltid nu under ledigheten. Förbereder du kålen innan du kör in pajen i ugnen? (Steker, förväller?)Vi har alltid grönkålspaj med valnötter på julbordet! I år testar jag en ny variant (från Coops hemsida) med fetaost istället för Västerbottensost.
Ett av de få nytillskotten på vårt julbord de senaste åren är en rödkålssallad med äpple, rödvinsvinäger och svartvinbärssaft som gör sig väldigt bra ihop med feta köttbullar, prinskorvar och jansson. Syrlig och lite krispig och väldigt god!
Ett av de få nytillskotten på vårt julbord de senaste åren är en rödkålssallad med äpple, rödvinsvinäger och svartvinbärssaft som gör sig väldigt bra ihop med feta köttbullar, prinskorvar och jansson. Syrlig och lite krispig och väldigt god!
Eller hackade nötter, om alla tål det? Jag gjorde ris på ungefär det sättet häromdagen och ska utveckla det vidare imorgon.Det där låter gott! Jag har tänkt göra en kupp och inkludera en saffranscouscous (eller bulgur beroende på vad jag har mest av hemma) med granatäppelkärnor på julbordet i år, kanske med paprika eller något annat lite krispigt i.
Ooh, lät riktigt nice. Har du receptet?
Eller hackade nötter, om alla tål det? Jag gjorde ris på ungefär det sättet häromdagen och ska utveckla det vidare imorgon.
Jag tänkte valnötter. De passar ju också tematiskt till bulgut/couscous, saffran och granatäpple.Ja, jag tänkte på nötter men den enda jag kom på som lät god var hasselnötter, som pappa inte riktigt tål. (Han kan äta ett par, men får kli i halsen och ögonen, ingen anafylaktisk chock i sikte alltså utan mest irritation. Dessutom kan han äta hasselnötter i kakor och t.ex Marabou schweizernöt utan problem, så det kanske är så att de behöver rostas för att inte vara allergiframkallande? Han tål inte äpplen heller, råa, men i äppelkaka osv. går det fint.)
Valnötter kanske skulle gå bra annars? Jag tänkte även på pumpafrön, men var så jäkla dyra. Solrosfrön har jag hemma, kanske kan rosta dem i panna?
Jag tänkte valnötter. De passar ju också tematiskt till bulgut/couscous, saffran och granatäpple.
Åh, sushi Nån som testat det med gravad eller kallrökt lax? Om inte, så kommer jag kanske bli den första.
Jag är lite inne på att göra en grönkålspaj med hasselnötter och Västerbottenost, fast inte till julafton till någon vanlig måltid nu under ledigheten. Förbereder du kålen innan du kör in pajen i ugnen? (Steker, förväller?)