FreSus
Trådstartare
Nu kommer säkert många sucka och stöna men låt gå...jag är glad amatör och tacksam för all info/råd jag kan få
I vårt stall har ägaren köpt en MASSVIS med hö i sommar (verkar bli ett bra år mao) och ska som vanligt köpa in hösilage senare till hösten. Vi har även kvar hö från förra året.
Enligt ägaren är förra årets hö inte så starkt men årets hö är starkt (antar att hon menar proteinmässigt, vad jag vet är inget analyserat).
Vad är egentligen den stora skillnaden mellan hö och hösilage? Är det att silaget hanteras/förpackas annorlunda så att värden försvinner? Är vanligt hö i bal helt ohanterat såtillvida att samtliga värden är kvar i höet?
Vilka värden försvinner fortast? Om vi spekulerar utan analys, vad innehåller det gamla höet mest? Det nya höet?
När hösilaget kommer gör jag analys som vanligt men jag funderar på innan det kommer....
I vårt stall har ägaren köpt en MASSVIS med hö i sommar (verkar bli ett bra år mao) och ska som vanligt köpa in hösilage senare till hösten. Vi har även kvar hö från förra året.
Enligt ägaren är förra årets hö inte så starkt men årets hö är starkt (antar att hon menar proteinmässigt, vad jag vet är inget analyserat).
Vad är egentligen den stora skillnaden mellan hö och hösilage? Är det att silaget hanteras/förpackas annorlunda så att värden försvinner? Är vanligt hö i bal helt ohanterat såtillvida att samtliga värden är kvar i höet?
Vilka värden försvinner fortast? Om vi spekulerar utan analys, vad innehåller det gamla höet mest? Det nya höet?
När hösilaget kommer gör jag analys som vanligt men jag funderar på innan det kommer....