Å det låter som ett rose som jag kan gilla. Tycker ofta rose smaker för lite eller lite blaskigt men gillar roseer med mer kraftig smak.
Testa Les Lauzeraies från Tavel, inte ett dugg blaskigt. Det kan tom ligga något år och bli ännu godare.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Å det låter som ett rose som jag kan gilla. Tycker ofta rose smaker för lite eller lite blaskigt men gillar roseer med mer kraftig smak.
Då föreslår jag att du också ska spana in roséer från Baskien och från Etna.
Testa Les Lauzeraies från Tavel, inte ett dugg blaskigt. Det kan tom ligga något år och bli ännu godare.
Oranget vin är vitt vin som skalmacererats. Så att det står på vita hyllan är korrekt. Druvan i det du la upp är Pinot Gris, dvs en druva man gör vitt vin på. Har för övrigt älskat alla orangea pinot gris-viner så måste spana in den där!Jag tycker att det är lite intressant det här med fler färger på vinerna. Vitt, rött, rosé utökades för några år sedan med orange bekantskaper som tydligen kan sorteras både som vitt och rött. Köpte nyligen det här som stod på vitvinshyllan i Stockholms bästa vinbutik. Men jag har också köpt vin med ungefär samma färg som har stått på rödvinshyllan. När man smakar kan man förstå varför de hör hemma där de står (jag har dock inte smakat detta). Intressant! Visa bifogad fil 123409
(jag fortsätter med mina jättebilder ;-))
(edit: verkar ingå i standardsortimentet för finns i närmaste förorts-system)
Ja jag vet hur orangea viner produceras :-). Pinot gris är också en druva som jag känner till (den är inte grön som man skulle kunna tro). Men det finns även rödviner med ljus, orange färg. Nästa gång som jag får tag på ett ska jag försöka ta reda på mer om det och hur man tillverkar det.Oranget vin är vitt vin som skalmacererats. Så att det står på vita hyllan är korrekt. Druvan i det du la upp är Pinot Gris, dvs en druva man gör vitt vin på. Har för övrigt älskat alla orangea pinot gris-viner så måste spana in den där!
Min favorit bland orangea är Sybille Kuntz Orange Riesling.
Förortssystem är underliga varelser - Barkarby, Brommaplan och Brommablocks har inget större utbud och får sällan särskilt mycket ur det tillfälliga sortimentet, i Hässelbystrand har jag köpt japanska viner, mitt go to billighetsbubbel (läs skabb-brus) finns i PK-huset och i Vällingby. Jag har köpt Petit Orange i Vällingby - men var inte överväldigadJag tycker att det är lite intressant det här med fler färger på vinerna. Vitt, rött, rosé utökades för några år sedan med orange bekantskaper som tydligen kan sorteras både som vitt och rött. Köpte nyligen det här som stod på vitvinshyllan i Stockholms bästa vinbutik. Men jag har också köpt vin med ungefär samma färg som har stått på rödvinshyllan. När man smakar kan man förstå varför de hör hemma där de står (jag har dock inte smakat detta). Intressant! Visa bifogad fil 123409
(jag fortsätter med mina jättebilder ;-))
(edit: verkar ingå i standardsortimentet för finns i närmaste förorts-system)
Tack för infon, då ska jag inte bjuda gäster på det ;-).Förortssystem är underliga varelser - Barkarby, Brommaplan och Brommablocks har inget större utbud och får sällan särskilt mycket ur det tillfälliga sortimentet, i Hässelbystrand har jag köpt japanska viner, mitt go to billighetsbubbel (läs skabb-brus) finns i PK-huset och i Vällingby. Jag har köpt Petit Orange i Vällingby - men var inte överväldigad
Det är ett OK vin och är lite skojsigt pga färgenTack för infon, då ska jag inte bjuda gäster på det ;-).
Ja vissa förortssystem har större/bättre utbud av vin, andra mindre och det är olika vad de har. Vissa verkar mest ha vin som fasad för det de egentligen säljer (sprit och öl). Förutom PK-huset, som väl i stort sett har hela beställningssortimentet, gillar jag Hötorget och Medborgarplatsen. Så kunnig personal och ibland är det skönt att inte välja själv. Berätta vad du ska äta/vill och du kan vara säker på att få något bra. Helt klart ställen att göra nya bekantskaper
Plötsligt händer det. En cider som är aromatisk och utan vinäger- eller överdriven jästsmak, och samtidigt torr. Smakar lätt av övermogna äpplen och kolsyrat vatten. Lätt och fräsch och inte särskilt alkoholstark, 6,5 %.
Visa bifogad fil 123153
Fel artikelnrIkväll blev det ett vin från Systembolagets beställningssortiment och jag blev riktigt förtjust i det. Det är inte ofta jag gillar lättare rödviner, jag tycker att de lätt känns tunna och antingen bara sura eller som saft. Men det här skulle jag gärna dricka kylt, sittandes i en trädgårdstol. Fungerade också fint till svamprisotto med salsiccia.
Det känns som om det är ett vin som kombinerar bra saker från både rött och vitt vin. Kommer definitivt att beställa ett par flaskor till!
El Paisano de Tares, nr 52237, 125 kr
Visa bifogad fil 123490
Fel artikelnr
Läste smakbeskrivningen, fy 17 va min tanke.Äsch, typiskt! Så går det när man tror att man ska klara sig utan copypaste...
Läste smakbeskrivningen, fy 17 va min tanke.
Ingår i mitt jobb att göra detJag läser aldrig smakbeskrivningarna på systemet...
Har druckit det för några år sedan, men minns tyvärr inte vad jag tyckte om det ... hade det inte varit bra/motsvarat förväntningarna hade jag säkert kommit ihåg det.Ikväll blev det ett vin från Systembolagets beställningssortiment och jag blev riktigt förtjust i det. Det är inte ofta jag gillar lättare rödviner, jag tycker att de lätt känns tunna och antingen bara sura eller som saft. Men det här skulle jag gärna dricka kylt, sittandes i en trädgårdstol. Fungerade också fint till svamprisotto med salsiccia.
Det känns som om det är ett vin som kombinerar bra saker från både rött och vitt vin. Kommer definitivt att beställa ett par flaskor till!
El Paisano de Tares, nr 52237, 125 kr
Visa bifogad fil 123490
Dagens fundering, vad rekommenderar ni att man lagar för middag till flaskan med Chateau Musar som står hemma och sneglar på mig?
Tusen tack! Och, god mat!Någon tung, klassisk kötträtt... oxfilé eller vilt med bearnaise och klyftpotatis. Eller lamm, om en gillar det.
Varför inte? Visst är det mycket som påverkar hur vinet smakar vid tillfället,.t ex vad du äter till, men vissa druvor är rena kameleonter och kan smaka allt från jordgubbssylt till mycket stramt beroende på var de vuxit. Med blandviner blir det ännu svårare.Jag läser aldrig smakbeskrivningarna på systemet...