Sv: Vill inte äta!!
Dessutom har artiklarna ingen som helst relevans om de inte handlar om matsmältningsystemen, vilket denna diskussion handlar om.
Just där var det ju snack om hur mkt hundar och vargar var släkt, och jag beklagar att de två andra inte gick att öppna (misstänker att man måste vara medlem för att läsa dem..). Men visst, där finns inga artiklar på hur lika vargens och hundens tarmsystem är och jag har fått information om de senaste teorierna, medan du håller dig till den fakta som har funnits ett bra tag. Och såklart är jag mkt väl medveten om hur lika hundar och vargar är, försöker bara få fram de nya teorierna som finns.
Det är ingen som helst skillnad på beteckningen carnivore och carnivora, mer än språkligt.
Där har redan Ramona hjälpt mig. Tack
Vilka forskare har sagt att de har förändrats och skiljts åt invärtes rent anatomiskt?
Men det är ju det teorierna handlar om nu ju, och det för oss vidare till om de är omnivore eller carnivore... Och du har rätt, i alla anatomiböcker står det att de ser likadana ut, och du verkar rätt överbevisad om att det är det som gäller. Men det är många saker man fortfarande inte helt har koll på.. ska man aldrig se framåt och ta nya teorier till sig, utan bara sträva bakåt, bara för att någon har bevisat något liknande för 50 år sen?
Tydligt? Det enda du har gjort är att jämföra längden på tarmen.
Det jag ville poängtera är att tarmen hos hundar i förhållande till deras storlek inte är kortare än människans tarm i förhållande till våran storlek. Du hävdar ju att tarmarna hos hund/varg är kortare än hos människan, för att kött inte ska ruttna i tarmen... Var har du läst/hört det?
Och jag frågar igen, var har du hört att hundar har högra saltsyranivå i magsäcken? Inte för att ifrågasätta det du skriver, men tycker det är intressant och vill gärna höra mer om det.
Att saliv i huvudsak är till för lubrikation är lite årskurs 1 nivå och jag försår inte riktigt vad du ville tillföra diskussionen med den kommentaren.
Tack för att du kallar det årskurs ett. Det jag menar med amylase innehållet i saliv är att det inte är avgörande för om carnivore kan bryta ner vegetabilier eller ej. Och alltså inte ett hållbart argument i mina ögon för att hundar bara skulle fodras på rått kött.
Ja, alltså BARF är ju inte ensamt om att kunna vara besmittas. Senast 2007 fick storföretaget MARS som äger Royal Canin dra tillbaka tusentals torrfodersäcker då de var besmittade med salmonella. Senast vi hade det i våra egna livsmedel så var det i vanlig ruccola. Jag vet inte riktigt vad du ville med artikeln. Det finns en risk med att ge sin hund rå mat då den utsätts för fler bakterier. Samtidigt är risken obetydlig och fördelen överväger nackdelen då immunförsvaret blir ett helt annat till skillnad från när man fodrarmed näst intill sterilt torrfoder. Med andra ord säger artikeln egentligen ingenting.
Och det händer hur ofta? Fodrar du med rått kött finns där bakterier (salmonella, campylobacter osv.).. Det är fakta. Och även om hunden inte blir sjuk av det och stärker sitt immunförsvar, så sprids bakterierna via avföring. Äter ett annat djur den avföringen, riskerar den att bli inficerad, det samma gäller människor där kommer i kontakt med avföringen.. Barn t.ex. Så även om risken för hunden i sig själv kanske inte är gigantisk, så är det fortfarande en risk för omgivningen.
Jag måste få fråga dig om du vet vad BARF är? Utifrån dina svar verkar det nämligen ganska diffust.
Jag vet mkt väl vad BARF är, och jag är också medveten om att om man kan sina saker och vet exakt vad allt innehåller näringsmässigt sätt, så kan man sätta ihop en mkt bra diet till hunden. Men, hur många har den kunskapen idag? Att helt och hållet täcka hundens behov för vitaminer och mineraler t.ex, genom att sätta ihop en egen kost till den.
Som du skrev i ett senare inlägg så är jag skeptisk mot BARF, och har svårt att tro att det är det bästa för dagens hund. Men det är ju egentligen en annan diskussion..
Återigen, ursäkta knapplånet!