Myrten
Trådstartare
Jag ska ha hem ett par vänner på middag nästa helg. En av dem är vegan och den andra äter inte gluten. Jag har sedan länge bestämt att bygga huvudrätten runt tofu och hade tänkt servera en "sticky tofu" i en söt-sur-stark sås med rostade sesamfrön och vårlök. Till det ris och ångkokt eller wokad pak choi. Till förrätt hade jag då tänkt ha en vegansk sashimi med aubergine och kanske lite andra grönsaker.
Men i helgen som gick gjorde jag palak paneer och det blev så jäkla gott att jag nu är inne på att försöka få till en vegansk variant istället. Det enda jag behöver göra annorlunda är att inte ha något smör och byta osten mot tofu. Jag hade ingen grädde (för jag glömde köpa) utan tog cocosgrädde och det blev jättebra. Så jag tror starkt på det här. Men frågan är ju då vad jag ska ha för förrätt som passar till? Jag har kollat i min indiska kokbok och samosas etc går bort pga gluten. Jag vill helst inte ha tofu både till för- och huvudrätt. Jag vill helst ha något som i form skiljer sig från huvudrätten, dvs inte en "röra" av något slag.
Idéer och förslag? Jag funderar på att helt enkelt göra två veganska grytor till huvudrätt och skippa förrätten. Efterrätten tänker jag hålla fast vid att ha cocosglass, vilket var ursprungsplan.
Det får inte vara för komplicerat, för jag hinner nog inte provlaga rätten.
Men i helgen som gick gjorde jag palak paneer och det blev så jäkla gott att jag nu är inne på att försöka få till en vegansk variant istället. Det enda jag behöver göra annorlunda är att inte ha något smör och byta osten mot tofu. Jag hade ingen grädde (för jag glömde köpa) utan tog cocosgrädde och det blev jättebra. Så jag tror starkt på det här. Men frågan är ju då vad jag ska ha för förrätt som passar till? Jag har kollat i min indiska kokbok och samosas etc går bort pga gluten. Jag vill helst inte ha tofu både till för- och huvudrätt. Jag vill helst ha något som i form skiljer sig från huvudrätten, dvs inte en "röra" av något slag.
Idéer och förslag? Jag funderar på att helt enkelt göra två veganska grytor till huvudrätt och skippa förrätten. Efterrätten tänker jag hålla fast vid att ha cocosglass, vilket var ursprungsplan.
Det får inte vara för komplicerat, för jag hinner nog inte provlaga rätten.