Sv: VEG - recept och tips på mat
Täntke knuffa upp denna tråd lite då jag börjat fundera mer och mer angående att gå över till vegetarisk kost. Kommer inte gå över helt till en början iallafall, bara byta ut en del måltider.
Den här gjorde jag häromdagen, men jag hade i soltorkade tomater, oliver och ökade fetaosten, riktigt god blev den. Borde dock ha ökat på mängden vätska i såsen för att få tillräckligt iom att jag hade i mer torra varor. Länk till lasagne
Täntke knuffa upp denna tråd lite då jag börjat fundera mer och mer angående att gå över till vegetarisk kost. Kommer inte gå över helt till en början iallafall, bara byta ut en del måltider.
Den här gjorde jag häromdagen, men jag hade i soltorkade tomater, oliver och ökade fetaosten, riktigt god blev den. Borde dock ha ökat på mängden vätska i såsen för att få tillräckligt iom att jag hade i mer torra varor. Länk till lasagne
Ett öppet fönster skrev:Veg lasagne 6 portioner, eller i alla fall 4
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilipeppar eller annat med hetta
1 msk olja
1 brk krossade tomater
2 dl creme fraiche ( använder yoplaits 8 % )
2 tsk salt
0,5 tsk socker
nymalen svartpeppar
blad från en kruka basilika
250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
9 lasagneplattor
100 g riven ost, smakrik!
Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den.
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, CF och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden.
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.
Enligt tidningen skall man servera den med citronklyftor, vilket jag aldrig gjort.