Sv: Vattenfråga
Det stämmer till viss del det du skriver förutom att bakterier dör inte förän vattnet uppnått kokpunkt och det är därför man alltid rekomenderar att allt vatten som används vid matlagning ex ska förkokas vid en tidigare komunal vatten läcka. Detsamma gäller om kolera florerar i vattennätet. Vänder vi på steken och fryser ner vattnet så är det minst -18 grader som gäller.
Vad vi ska ha i minne är att varmvatten aldrig inkommer dirket från brunns eller kommunala vattennätet, uppvärmningen sker i en varmvattenberedare och den som ngn gång har öppnat en sådan kommer aldrig mera ens ta en kallsup i duschen så vida man inte vill duscha i iskallt vatten.
Anledningen att man INTE ska dricka eller använda varmt vatten till konsumption är för att kopparrören fäller ut koppar i varmt vatten och koppar är giftigt. Samma sak med bakterier, men om man har varmvatten som är över 72grader(har jag för mig) så dör bakterierna. Sen har jag för mig att det var nåt med tungmetallerna med.. om dom lättare frigörs i vatten som var varmt eller hur det nu var.. Jag får i värsta fall gräva fram kurslitteraturen igen för att kolla med säkerhet..
Det stämmer till viss del det du skriver förutom att bakterier dör inte förän vattnet uppnått kokpunkt och det är därför man alltid rekomenderar att allt vatten som används vid matlagning ex ska förkokas vid en tidigare komunal vatten läcka. Detsamma gäller om kolera florerar i vattennätet. Vänder vi på steken och fryser ner vattnet så är det minst -18 grader som gäller.
Vad vi ska ha i minne är att varmvatten aldrig inkommer dirket från brunns eller kommunala vattennätet, uppvärmningen sker i en varmvattenberedare och den som ngn gång har öppnat en sådan kommer aldrig mera ens ta en kallsup i duschen så vida man inte vill duscha i iskallt vatten.