Enya
Trådstartare
Jag har fått lära mig sedan barnsben att man inte kan värma spenat eftersom det blir giftigt då. Alltså värma det igen då det redan varit tillagat, som tex gårdagens middag till dagens lunch.
I går gjorde jag spenatstuvning, ägg och bacon (och SVAMP ) och det blev förstås över så jag satte in i kylskåpet. Slogs senare i natt när jag inte kunde sova av att man inte kan värma det. När jag googlar får jag upp båda, att man kan och att man inte kan. Min fundering är varför det har ändrats? Kan man värma spenatstuvning i dag? Och varför går det plötsligt utan att vara giftigt när det för 20 år sedan ansågs giftigt att göra så?
Jag äter gärna spenat i dag igen, det var ju hur orimligt gott som helst och något jag inte ätit på länge ens!
I går gjorde jag spenatstuvning, ägg och bacon (och SVAMP ) och det blev förstås över så jag satte in i kylskåpet. Slogs senare i natt när jag inte kunde sova av att man inte kan värma det. När jag googlar får jag upp båda, att man kan och att man inte kan. Min fundering är varför det har ändrats? Kan man värma spenatstuvning i dag? Och varför går det plötsligt utan att vara giftigt när det för 20 år sedan ansågs giftigt att göra så?
Jag äter gärna spenat i dag igen, det var ju hur orimligt gott som helst och något jag inte ätit på länge ens!