Islandshästryttare
Trådstartare
Nu var det ju evigheter sen man hade en middag eller annan tillställning hemma på grund av pandemin men jag funderade ändå lite på detta idag. Ska ha en middag för tre kompisar nästa helg och jag ser så mycket fram emot detta, älskar att ha mindre middagar hemma och få laga fin mat och fixa så jag har verkligen längtat efter detta.
För mig innebär att var en god värdinna att om jag har en mindre middag som den nästa vecka är att servera något som alla gillar att äta och självklart också ta hänsyn till eventuella allergier. Brukar fråga om det är något nån inte äter om jag inte redan vet och brukar fråga om allergier när det är mindre middagar. När det är en mindre tillställning där alla känner varandra bra som den nästa vecka så känner jag att jag inte behöver göra så mycket mer än att servera god mat och ha en trevlig kväll.
Om jag har en större fest där kanske inte alla känner alla brukar jag lägga mer kraft och tid på att hälsa på alla iallafall nån gång under kvällen och om det är någon jag vet kommer ensam och inte känner så många så brukar jag se till att introducera den personen för iallafall några andra vänner etc. Vid större tillställningar så brukar jag oftast satsa på buffé där det finns något för alla, d.v.s både vegetariskt, veganskt och kött och tillbehör som fungerar till allt det som jag har i övrigt. Är det en jättestor fest så har jag i princip alltid undvikit alla former av nötter för att inte orsaka allergiska reaktioner om jag inte är helt bombsäker på att alla tål det.
Vid större fester är det ju också trevlig om man har tänkt på att ha någon form av mer organiserad musik även om det inte behöver innebära livemusik och kanske också nån rolig lek eller annat vid bordet. Nu är det inte jättemånga tillfällen i livet där jag har arrangerat några större fester men det här är väl ändå vad jag funderat på.
För mig innebär att var en god värdinna att om jag har en mindre middag som den nästa vecka är att servera något som alla gillar att äta och självklart också ta hänsyn till eventuella allergier. Brukar fråga om det är något nån inte äter om jag inte redan vet och brukar fråga om allergier när det är mindre middagar. När det är en mindre tillställning där alla känner varandra bra som den nästa vecka så känner jag att jag inte behöver göra så mycket mer än att servera god mat och ha en trevlig kväll.
Om jag har en större fest där kanske inte alla känner alla brukar jag lägga mer kraft och tid på att hälsa på alla iallafall nån gång under kvällen och om det är någon jag vet kommer ensam och inte känner så många så brukar jag se till att introducera den personen för iallafall några andra vänner etc. Vid större tillställningar så brukar jag oftast satsa på buffé där det finns något för alla, d.v.s både vegetariskt, veganskt och kött och tillbehör som fungerar till allt det som jag har i övrigt. Är det en jättestor fest så har jag i princip alltid undvikit alla former av nötter för att inte orsaka allergiska reaktioner om jag inte är helt bombsäker på att alla tål det.
Vid större fester är det ju också trevlig om man har tänkt på att ha någon form av mer organiserad musik även om det inte behöver innebära livemusik och kanske också nån rolig lek eller annat vid bordet. Nu är det inte jättemånga tillfällen i livet där jag har arrangerat några större fester men det här är väl ändå vad jag funderat på.