Sv: Vad är det för skillnad på alla dessa havresorter?
Hejsan! Var på foder föreläsning där vi bland annat fick lära oss att det fanns 3olika havre sorter. Vit-, svart- och gul havre. Det enda som skiljer är fett halt och energin på dom olika och så var det tjockleken på skalet om jag inte kommer ihåg fel(så mycket information). Ex. Matilda havren som är en gul havre innehåller mycket fett. Den vanligaste havre sorten är vit havre i sverige. Svart havre började odlas i sverige då bönderna fick pengar för att odla på obrukad mark och dom fick då odla sådant som inte var skattebelagt(ellerhur det var) och då började man odla svart havre, som amn även sålde "svart" passande! Tror oxså att det bara var vi i sverige som odlade svart havre. T.ex. england importerar svart havre som dom blandar med vit havre och så kallar dom blandningen black and white! Men foder experten som föreläste för oss menade på att det annars inte var nån direkt mera skillnad.
Hmm, hoppas jag fick till detta rätt nu...