Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Blev bjuden på middag igår, färsk pasta med en paprika/chorizosås med saffran och dijon. Tog två rejäla portioner, kanongott
Var tvungen att snabblaga mat hemma innan middagen, till matlådor (vill inte skämmas i lunchrummet igen med ännu en yoghurt-mackor-lunch denna veckan ) och det blev potatis- och purjolöksoppa. Blandade i nån dl gröna linser för att få matigare, och en rödlök som sjöng på sista versen i kylen. Skulle inte lagt till de där extra ingredienserna, färgen blev nästan exakt likt avloppsgeggavatten...
Det är en sådan där liten dyr lokalproducerad sak som jag aldrig skulle ha köpt själv (vet inte ens var den går att finna). PARTNERN fick den i julklapp av sin arbetsgivare tillsammans med fina ostar så tanken är väl att man ska ha den på viss ost. Vi har dock fullt sjå med att äta pannkaksfrukostar så att vi blir av med den. (Det äts inte särskilt mycket ost i detta hushåll.)Sirap med havtorn- och äppelsmak, @Trani? Det låter extremt exotiskt!
Det blev lax, kokt potatis, senapssås och sallad, på ett synnerligen liksom proletärt kafé, centralt beläget, där min pappa gillar att äta lunch ibland. Det var gott, på det husmanskostbetonade viset. Kaféet har fläsk-tisdagar, så jag ska gå dit en tisdag och äta raggmunk, stekt fläsk och lingon.
Spännande på ett något proletärt och folkligt vis. Café Svea vid Sveaplan i Göteborg. Mycket hög medelålder bland gästerna och några gentlemän delade med sig lite var av sina portioner till en färgsprakande äldre dam, som själv inte beställde något. Min pappa sa att det inte var första gången han såg det.Det låter som ett väldigt spännande ställe - har du lust att berätta vad det heter?