Jag har lagt in gravlax och skar av stjartbiten for provsmakning forst ... da den ar sa pass tunn behover den inte ligga i laken lika lange sa den ska atas i kvall ... det behovdes alltsa lite hovmastarsas redan i dag. Jag VANDAS nar jag ska gora den, da den har en tendens att skara sig for att jag aldrig har alla ingredienser i exact samma temperatur.
Nu valde jag att prova gora den precis pa samma satt som jag gor bearnaise sas och hollandaise sas "lately". Jag stoppade ner alla ingredienser, (senap, olja, de storsta stjalkarna fran dillen, kryddor, vinager och "just because" ett agg ocksa) allt kom med olika temperatur men akte ned I det hoga smala mattet dar bara mixer huvudet far plats och som kommer med mixern.
Mixern stoppades ner i mattet och mixern sattes pa. Efter en halv minut eller lite mer lyfte jag sakta pa mixern medan den gick och det blev en tjock och fin hovmastarsas .. lite tjockare an jag onskat, men det var for att jag envisades med att ha i ett agg fast det inte var med i receptet jag hade
. Innan vi ater tanker jag for sakerhets skull ta ut lite av den for tjocka sasen och fylla pa mer olja och se hur det blir.
Smaken var dock perfect. Super god!
Jag har haft den har stavmixern (en kitchenaid) i 7-8 ar och anvant da och da och gillat den, men sedan jag larde mig hur man anvander en stavmixer till olika saser som ska "emulisfy" gar den nastan dagligen. Jag anvander numera min stavmixer HELA tiden ... Den gar till vinaigrette saser, som emulsify (vad heter det? tjocknar?) helt perfect, bearnaise sasen, mayonnaisen, och hollandaise sasen, lika sa och alltsa ett helt perfect resultat ... sa lange jag har huvudet med en dubbel kniv. Med huvudet med 4 knivar sa gar det tydligen for fort for dar tjocknar det inte som det ska.