Tittar in i ditt kök, del 23

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag blev det nybakade bagels (fortfarande ljumma) fyllda med gravad lax, rödlök och färskost till lunch :d
Jag börjar sakta men säkert imponera på den väldigt kräsna och matkonservativa sambon som avskyr svensk husmanskost - vilket är det bästa jag vet och enda jag kan laga. Han är därför övertygad om att jag inte kan laga mat (okej, jag kan inte laga annan mat..) så nu jäklar ska jag lära mig!

31536
 
Idag blev det nybakade bagels (fortfarande ljumma) fyllda med gravad lax, rödlök och färskost till lunch :d
Jag börjar sakta men säkert imponera på den väldigt kräsna och matkonservativa sambon som avskyr svensk husmanskost - vilket är det bästa jag vet och enda jag kan laga. Han är därför övertygad om att jag inte kan laga mat (okej, jag kan inte laga annan mat..) så nu jäklar ska jag lära mig!

Visa bifogad fil 31536
En matkonservativ sambo som inte vill ha husmanskost? Jag hade gissat tvärtom. Vad vill hen äta, då?
 
Fortfarande i Hamburg. Lunchade med min (fd) dressyrtränare på en uteservering, blev en sushi bowl med tofu och mango-chilidressing för min del.
29° här så jag sörplade i mig två löjligt goda lemonader också, en med mango-citrongräs och en hallon-basilika.
Strax blir det stekt svamp och aubergine med klyftpotatis, kryddad med bl a rökt chili vi köpte i lösvikt i lördags.
Nu dricker jag suröl på balkongen i väntan på att särbon ska komma hem från jobbet. Suröl va. Vilken grej.
 
Hej allesammans, jag lever och äter än (om nu någon undrat). Det är liksom bara...ja, livet, som kommit emellan en tid.

Idag till frukost nybakat surdegsbröd (ett fantastiskt grytbröd) med Oatlys färskost med ajvar respektive tapenade och tomat och sen en okynnessmörgås till kaffet med samma färskost, nektarin, honung, svartpeppar och flingsalt.

Till lunch fullkornspenne, tomatsås med stjälkselleri, chili, paprika och vitlök och nu ikväll uppstekt färskpotatis och kokt broccoli samt en driva rostade fröer. Enkelt och snabblagat.
 
Här pågår jobb-byte-fir!
I torsdags firade vi min lyckade intervju och efterföljande jobberbjudande med trevlig pastarätt av brynt smörfriterad färsk salvia från väninnas trädgård och karj johansvamp, mozzarella, småtomater och citronskal.
I fredags firade vi min inlämnade uppsägning med cava, saltrostade mandlar och jordgubbar. Idag firade vi mitt godkända uppsägningsdatum med hämtsushi :D Och det sista firet, med champagne, blir när kontraktet landat här i brevlådan. Vi gillar att fira!
 
En mattråd där vi alla under ett par veckor enbart rapporterar sånt vi annars inte rapporterar, skulle nog bli fantastisk!
Jag rapporterar i regel en hel del nödföda redan som det är, som gårdagens måltid på stekt potatis, broccoli och frön - himmel så tråkigt det låter!

Tanken är dock trevlig och jag börjar min rapportering med min första frukost idag, som åts vid halv fyra efter en vaknatt; gröna russin och överblivna saltrostade solros- och pumpafrön.
 
Jag rapporterar i regel en hel del nödföda redan som det är, som gårdagens måltid på stekt potatis, broccoli och frön - himmel så tråkigt det låter!

Tanken är dock trevlig och jag börjar min rapportering med min första frukost idag, som åts vid halv fyra efter en vaknatt; gröna russin och överblivna saltrostade solros- och pumpafrön.
Min frukost: torrt gammalt surdegsbröd. Jag rostade två skivor, åt en med ost och en med björnbärsmarmelad.
 
Jag rapporterar i regel en hel del nödföda redan som det är, som gårdagens måltid på stekt potatis, broccoli och frön - himmel så tråkigt det låter!

Tanken är dock trevlig och jag börjar min rapportering med min första frukost idag, som åts vid halv fyra efter en vaknatt; gröna russin och överblivna saltrostade solros- och pumpafrön.
Du borde kunna få andrafrukost snart, tycker jag!
 
Du borde kunna få andrafrukost snart, tycker jag!
Faktum är att jag just fick tredjefrukost! Andrafrukosten bestod av kaffe med iKaffe och två skivor rostat surdegsbröd med veganmargarin (:cry:) och ajvar respektive jordnötssmör och nektarin. Tredjefrukosten, såhär efter morgonpromenaden, består av surdegsbrödsskalken med förra årets krusbärsmarmelad. Orkade inte rosta, mycket bra tuggmotstånd. Funderar på en kopp (eller en balja) kaffe till. Att ”jobba” vaken natt utan möjlighet att sova på dagen gör mig onekligen våldsamt hungrig och sötsugen!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
189
Senast: __sofia__
·
Kropp & Själ Jag har funderat lite på det här med att tappa intresse för något, vad är det egentligen som händer i kropp och själ när ett intresse...
Svar
11
· Visningar
1 239
Senast: Soapbubble
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med... 53 54 55
Svar
1 087
· Visningar
52 036
Senast: em76
·
Kropp & Själ Visst är vi några vinterbadare här? Vore kul att ha en tråd för det (hittade ingen när jag sökte så tror inte det finns nån?). Inleder... 2
Svar
37
· Visningar
1 895
Senast: pepp
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp