Tittar in i ditt kök, del 11

Status
Stängd för vidare inlägg.

athena_arabians

Trådstartare
Jag inleder den nya tråden med min rök som äntligen är färdig!

12141853_259557571048337_1472671943_n.jpg


:love:
Partnern svetsade det sista idag och nu håller vi på att våldelda i den för att bränna bort ev färg och oljerester. Svärmor har också gett mig två fjällrödingar som jag ska inviga den med :up:
 
Jag inleder den nya tråden med min rök som äntligen är färdig!

12141853_259557571048337_1472671943_n.jpg


:love:
Partnern svetsade det sista idag och nu håller vi på att våldelda i den för att bränna bort ev färg och oljerester. Svärmor har också gett mig två fjällrödingar som jag ska inviga den med :up:


Våldelda:nailbiting:

Jag funderar på middag. Böngrytan puttrar, men funderar på att spara den till imorgon.
Är sugen på vad som helst som innebär att jag slipper tänka eller fixa.
 
Varma mackor är gott! Om man har mer pålägg än ost hemma... "Någon" har visst ätit upp allt gott.

"Någon" kanske får bege sig till affären? Jag utgår ifrån att du aldrig skulle begå ett sådant brott att äta upp alla gotter i kylen (vi har ju lärt oss i en annan tråd vilken dödssynd det är ;)) :D
 
"Någon" kanske får bege sig till affären? Jag utgår ifrån att du aldrig skulle begå ett sådant brott att äta upp alla gotter i kylen (vi har ju lärt oss i en annan tråd vilken dödssynd det är ;)) :D

Den RINGMÄRKTE får flyga till affären och skaffa pasta. Har mens, är lite utarbetad, måste jobba ett par timmar ikväll igen och tycker synd om mig själv.
 
Varma mackor är gott! Om man har mer pålägg än ost hemma... "Någon" har visst ätit upp allt gott.

Inte mycket till pålägg här heller. Det blev en med ajvar blandad med sambal och lite vitlök, parmesan(enda osten hemma) och rödlök och en med ajvarguck, parmesan, rödlök, timjan och champinjon. Det tråkiga med varma mackor är att det riskerar att bli geggigt och tråkigt om de överlastas vilket är lätt hänt eftersom de rymmer så lite! Slängde in lite andra grönsaker bredvid mackorna i ugnen och åt dem som varm sallad(med citronett*) till. Böngrytan fick flytta på sig en stund(jag tror för övrigt att den vinner på att vila till imorgon och är glad att det är kallt på balkongen än).

Nu rensar jag luftvägarna med wasabinötter:d


*hatar ordet citronett - låter som ett rengöringsmedel
 
Inte mycket till pålägg här heller. Det blev en med ajvar blandad med sambal och lite vitlök, parmesan(enda osten hemma) och rödlök och en med ajvarguck, parmesan, rödlök, timjan och champinjon. Det tråkiga med varma mackor är att det riskerar att bli geggigt och tråkigt om de överlastas vilket är lätt hänt eftersom de rymmer så lite! Slängde in lite andra grönsaker bredvid mackorna i ugnen och åt dem som varm sallad(med citronett*) till. Böngrytan fick flytta på sig en stund(jag tror för övrigt att den vinner på att vila till imorgon och är glad att det är kallt på balkongen än).

Nu rensar jag luftvägarna med wasabinötter:d


*hatar ordet citronett - låter som ett rengöringsmedel

Jag tycker även mycket illa om ordet vinägrett. Jag tycker dock att en god vinägrett är bland det godaste som finns.

Böngrytan blev riktigt god! Jag tyckte att receptet snålade med koktiden. De skrev i tråden om goda grekiska långkok, och jag hade inte uppfattat det som ett långkok med en futtig timmes kokning. Min gryta har nog stått i ugnen ungefär tre timmar (jag jobbade hemifrån).

I gengäld minskade jag mängden olivolja rejält. Enligt receptet var den mängden redan minskad mot något "originalrecept", men det var ändå betydligt mer olja än vad mina klena nerver tål att jag häller i maten.
 
L
Jag tycker även mycket illa om ordet vinägrett. Jag tycker dock att en god vinägrett är bland det godaste som finns.

Böngrytan blev riktigt god! Jag tyckte att receptet snålade med koktiden. De skrev i tråden om goda grekiska långkok, och jag hade inte uppfattat det som ett långkok med en futtig timmes kokning. Min gryta har nog stått i ugnen ungefär tre timmar (jag jobbade hemifrån).

I gengäld minskade jag mängden olivolja rejält. Enligt receptet var den mängden redan minskad mot något "originalrecept", men det var ändå betydligt mer olja än vad mina klena nerver tål att jag häller i maten.
Läste jag ett annat recept än du, måntro? Jag hittade en länk på sidan bläckfisken länkat till och i den länken stod det tre timmar! Därav de varma mackorna:D
Jag erkänner: jag minskade också oljemängden. Grytan står på balkongen nu och jag har borstat tänderna och smakar därför inte idag.

Jag älskar också vinägrett, men kan aldrig bestämma mig för om det stavas så eller såhär: vinaigrette. Citronett brukar jag inte använda som ord, men tycker att det beskriver väl vad det är fråga om, så jag står ut(om än knappt). Som barn åt jag båda med sked...
 
L

Läste jag ett annat recept än du, måntro? Jag hittade en länk på sidan bläckfisken länkat till och i den länken stod det tre timmar! Därav de varma mackorna:D
Jag erkänner: jag minskade också oljemängden. Grytan står på balkongen nu och jag har borstat tänderna och smakar därför inte idag.

Jag älskar också vinägrett, men kan aldrig bestämma mig för om det stavas så eller såhär: vinaigrette. Citronett brukar jag inte använda som ord, men tycker att det beskriver väl vad det är fråga om, så jag står ut(om än knappt). Som barn åt jag båda med sked...
Jag läste receptet som fick en egen länk, som gick till en forumdiskussion om böngrytan. 45-60 minuters koktid i ugnen.

Att dryga ut såsen med decilitervis med olja känns lite.... även om nu allt om medelhavskosten är sant och det är sant att greker inte får hjärtinfarkt tack vare all olivoljan, så vill jag ändå inte äta oljebaserad sås till middag. :p
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp