Lumos_Nox
Trådstartare
Ska baka inför en clinic och för att göra det så smidigt som möjligt gör jag två olika allergivänliga alternativ så kan så många som möjligt äta.
En blir fri från nöt, mjölk, ägg och gluten.
En blir fri från soja, nöt, ägg och mjölk.
Ingredienser har jag koll på. Använder Carlshamns mjölkfria produkter, sempers glutenfria och köpt nya förpackningar av övriga ingredienser för att minska kontaminering.
Men... funderar över utrustning? Räcker det med att diska av det jag ska använda och torka av elvisp, bänkytor och köksassistent två gånger? Vill försöka göra det så säkert som möjligt man kan i ett vanligt hemma kök där alla allergener används dagligen, även om jag vet att det inte går att göra det perfekt.
Vad hade du önskat att jag tänkte på? Har själv inga allergier men insatt i allergivänligt mat.
Tack för snabba råd
En blir fri från nöt, mjölk, ägg och gluten.
En blir fri från soja, nöt, ägg och mjölk.
Ingredienser har jag koll på. Använder Carlshamns mjölkfria produkter, sempers glutenfria och köpt nya förpackningar av övriga ingredienser för att minska kontaminering.
Men... funderar över utrustning? Räcker det med att diska av det jag ska använda och torka av elvisp, bänkytor och köksassistent två gånger? Vill försöka göra det så säkert som möjligt man kan i ett vanligt hemma kök där alla allergener används dagligen, även om jag vet att det inte går att göra det perfekt.
Vad hade du önskat att jag tänkte på? Har själv inga allergier men insatt i allergivänligt mat.
Tack för snabba råd