katie
Trådstartare
Maskrosmarmelad
8dl vatten
1L maskrosblomblad (endast de gula)
1L syltsocker
2tsk rivet citronskal
Koka vattnet och häll detöver blombladen. Låt dra i ca 30 minuter (jag glömde kolla klockan så de drog i 1h, blev helt ok ändå).
Sila och gläm ur så mycket vätska som möjligt.
Koka upp vätskan i en tjockbottnad kastrull, blanda i sockret. Låt sjuda tills sockret löst sig (ca 2-3minuter).
Blanda i citronskalet. OBS! Kom ihåg att skumma.
Häll upp på rena varma burkar. Tillslut och ställ svalt direkt. Det blir ca 1 liter.
Japp! Det är löst och flytande när du häller det på burk men det stelnar i kylen.
Jag som tycker att de flesta marmelader är äckliga tycker att denna var helt OK. Väldigt trevlig att ha i rulltårta.
Har du några roliga recept? Dela med dig.
8dl vatten
1L maskrosblomblad (endast de gula)
1L syltsocker
2tsk rivet citronskal
Koka vattnet och häll detöver blombladen. Låt dra i ca 30 minuter (jag glömde kolla klockan så de drog i 1h, blev helt ok ändå).
Sila och gläm ur så mycket vätska som möjligt.
Koka upp vätskan i en tjockbottnad kastrull, blanda i sockret. Låt sjuda tills sockret löst sig (ca 2-3minuter).
Blanda i citronskalet. OBS! Kom ihåg att skumma.
Häll upp på rena varma burkar. Tillslut och ställ svalt direkt. Det blir ca 1 liter.
Japp! Det är löst och flytande när du häller det på burk men det stelnar i kylen.
Jag som tycker att de flesta marmelader är äckliga tycker att denna var helt OK. Väldigt trevlig att ha i rulltårta.
Har du några roliga recept? Dela med dig.