S
Silly
Hur kan man förvandla gödsel till en tillgång istället för belastning? Jag har hört talas om anläggningar som värmer upp genom gödselförbränning och det måste vara jättesmart (om man är rik...). Men alla småstall? Hur ska gödselt förvaras? Vad görs med det sen? Vilket strö är bäst att använda i försäljnings-, miljö- och hästhälsosynpunkt? Hur snålt ska man mocka för att dra ner på förbrukningen? Jag letar efter en lösning som är bra både ekonomiskt, miljömässigt och bra för hästen.
Ideer..
Kan man se till att separera gödsel och strö när man mockar och lagrar dem båda var för sig borde gödselt vara duggligt till åkrar och så behöver man bara oroa sig för ströet. Kanske man kan sälja det till någon bonde eller så som inte kräver kritvit kliniskt rent spån till sina djurs ligghallar?
Har man mark är det ju perfekt att använda gödselt till egen höodling eller vad man nu sysslar med. Även sommarbete kanske behöver gödslas?
Om bönderna inte är intresserade av hästgödselt borde det gå att sälja till privatpersoner och olika odlare.
Kom gärna med egna ideer och tankar kring gödselhanteringen.
Ideer..
Kan man se till att separera gödsel och strö när man mockar och lagrar dem båda var för sig borde gödselt vara duggligt till åkrar och så behöver man bara oroa sig för ströet. Kanske man kan sälja det till någon bonde eller så som inte kräver kritvit kliniskt rent spån till sina djurs ligghallar?
Har man mark är det ju perfekt att använda gödselt till egen höodling eller vad man nu sysslar med. Även sommarbete kanske behöver gödslas?
Om bönderna inte är intresserade av hästgödselt borde det gå att sälja till privatpersoner och olika odlare.
Kom gärna med egna ideer och tankar kring gödselhanteringen.