Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hittade en vettig sida om kajpRåkade på vild skogslök nyligen. Vet inget hur den är att äta, men påminner något om gul lök i bladet och en väldigt liten lök. Så tänker att blasten kanske vore nåt. Verkar ha lätt för att sprida sig enligt andra forum men den känns ändå lite rolig tycker jag.
Funderade på den men någon sa att den spred sig som ogräsHittade en vettig sida om kajp
http://ramsloksfrossa.blogspot.se/2015/08/ramslokens-vildvaxande-halvsyskon.html
Haverrot är också vanlig och lite ogräsaktig. Växer gärna i dikeskanter/vägkanter och ängar. Men den är lite rolig, blommorna sluter sig om det blir molnigt och på kvällen. Väldigt fin tycker jag men har aldrig ätit.Nu såg jag en gotländsk rot som jag blev jättesugen på inför nästa år, Haverrot. Medeltida.
Och blomsterbönor föreslog en kollega, vet inte om de är ovanliga eller sällsynta men de ska vara stora, snygga, maffiga och goda. Funderar på om en kan klättra i ett japanskt körsbär utan att trädet skadas.
Funderade på den men någon sa att den spred sig som ogräs
Vaddå?Och? Var är problemet? Jag menar, hellre den än kirskål
Vaddå?
Något fel med kirskål, det är väl gott
Vild skogslök är samma sak som ramslök, alltså?Hittade en vettig sida om kajp
http://ramsloksfrossa.blogspot.se/2015/08/ramslokens-vildvaxande-halvsyskon.html
Havrerot växer överallt Fast tror inte den blir ätbar förrän andra året eller snarare att det inte blir så mycket till rot förrän andra året (kan ha fel dock). Men skivad tunnt och stekt i smör med lite salt på så smakar det bacon!Nu såg jag en gotländsk rot som jag blev jättesugen på inför nästa år, Haverrot. Medeltida.
Och blomsterbönor föreslog en kollega, vet inte om de är ovanliga eller sällsynta men de ska vara stora, snygga, maffiga och goda. Funderar på om en kan klättra i ett japanskt körsbär utan att trädet skadas.
Vild skogslök är samma sak som ramslök, alltså?
Den trivs inte i min blålera.
NejVild skogslök är samma sak som ramslök, alltså?
Den trivs inte i min blålera.
Nej
Kajp är samma sak som vild skogslök.
Häromkring finns flera som odlar ramslök. Även om det är zon 4 så funkar den utmärkt i dungar och skuggiga fuktiga lägen om den får generöst med kalk i jorden.
Har en begynnande odling nere vid bäcken, som jag ännu inte vågat skatta mer än med några få blad. Köper fler plantor på kosläppet varje vår
Det vanligaste för perenner som inte trivs hos mig är att de drunknar på vintern pga lera och zon 1. Så jag bara antar att det gäller för ramslöken också. Kallare innebär ju torrare vintertid även om det är lera. Särskilt kalkrikt är det inte av naturen, men jag kalkar landet och rabatterna hyfsat regelbundet ändå.Nej
Kajp är samma sak som vild skogslök.
Häromkring finns flera som odlar ramslök. Även om det är zon 4 så funkar den utmärkt i dungar och skuggiga fuktiga lägen om den får generöst med kalk i jorden.
Har en begynnande odling nere vid bäcken, som jag ännu inte vågat skatta mer än med några få blad. Köper fler plantor på kosläppet varje vår
Med tiden kommer jag att göra sådana. Typ som pensionärssyssla.Upphöjd odlingsbädd där du vill ha lerhatande spridningsogräs?
Jag har adopterat en planta ramslök (hoppas jag) från bakom vedboden på Gotland, får se hur den beter sig.Och? Var är problemet? Jag menar, hellre den än kirskål
Hur vanliga då? Fick plötsligt en otäck känsla av att jag ryckt ett flertal ur gräsmattan i våras. Växer de i Uppland?Haverrot är också vanlig och lite ogräsaktig. Växer gärna i dikeskanter/vägkanter och ängar. Men den är lite rolig, blommorna sluter sig om det blir molnigt och på kvällen. Väldigt fin tycker jag men har aldrig ätit.
Vanlig i södra och mellersta Sverige, saknas helt i Norrland. Jag tycker de "är överallt". Det finns ju dock några sorter till som är mer ovanliga än ängshaverrot, men de växer väl bara på Gotland tror jag.Hur vanliga då? Fick plötsligt en otäck känsla av att jag ryckt ett flertal ur gräsmattan i våras. Växer de i Uppland?