Kursen var 3 v, vi red ca 3-3 1/2 h per dag. Plus att det var mkt teori och en del skriftliga prov mot slutet i dressyr, hoppning (fackunskap t.ex. om hinderavstånd), ridinstruktörskunskap (kommandon etc) samt att det ingick i kursen att ta bronsmärket och terrängmärket så vi gjorde ju teoriproven till dem oxå. Bronsmärket ska du hoppa bana 1.00 m samt rida LB dressyr godkänt. Terrängmärket ska du hoppa en bana i skogen med terränghinder ca 1 km lång och runt 80 cm höga inom idealtiden.
Man får betyg i dressyr, hoppning, häst/stall-skötsel, hur duktig man är som ridlärare på både teori och ridlektioner samt en sak till..teoretiska kunskaper kanske det var.
Kan kolla på mitt diplom då jag är hemma, sitter inte där nu. Sen får man ett snittbetyg på 10-gradig skala.
Vi hade 4 elevledda lektioner, en i hoppning, en i dressyr, en i teori (mer praktiskt, kunde vara i stallet), en i ridlära.
Jag tyckte kursen var rolig om än väldigt intensiv. Ridmässigt tyckte inte jag att det var så svårt men det beror mkt på vilken häst du har med dig. Jag hade turen att ha med mig två stabila hästar av läromästartyp som var utbildade en bra bit över vad som krävdes och det underlättade ju en hel del. Vi böt hästar en del oxå föresten, så kursledaren fick se oss på ngt annat än våra egna. Tror vi böt 4 ggr under kursens gång.