Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
på riktigt? 120 till 35 lät ju helt galet.Det beror väldigt mycket på situationen. Om säljaren har flera spekulanter som vill köpa känns det vanskligt. Om säljaren är i ett trångt läge och behöver göra en snabb försäljning kan det vara lysande läge.
Min senaste ar till salu för 120' (kändes inte som realistiskt marknadspris), jag köpte för 35'.
Det var delvis för att det var just jag, men mest för att säljaren behövde bli av med hästar pga hög arbetsbelastning, vilket jag visste. Och jag var tydlig med att jag inte kunde betala nån stor summa.på riktigt? 120 till 35 lät ju helt galet.
Det handlar väl också om hur man läser annonser. Har jag en budget på 60 000 kr så tittar inte jag på hästar där man satt det dubbla priset. Visst, säljaren kan vara helt ute och cykla vad det gäller att värdera sin häst, men då kommer de nog på det efter ett tag när den inte blir såld. Men tittar jag på en häst där priset är satt i "min" nivå så kan man ju alltid diskutera om säljaren ligger rimligt i pris - d v s hästen motsvarar priset i jämförelse med andra i samma prisklass.Hur mycket tycker ni är okej att pruta på priset på en häst?
Hur mycket tycker ni är okej att pruta på priset på en häst?
Man behöver ju inte lägga skambud. Tycker det är trist med säljare när man inte ens kan ha en diskussion om priset. Vem säger att säljaren vet vad det marknadsmässiga priset är? Säljaren kan ju vara helt verklighetsfrånvänd också, alla är inte erfarna säljare, andra försöker rent av luras. Om någon lägger ett riktigt skambud kan man kanske bli tjurig tillbaka men om någon försöker pruta lite får man ju antingen hänga på förhandlingen eller förklara att det inte finns någon prutmån. Då bör ju även köparen få en chans att välja det satta priset eller gå därifrån. Hur mycket man väljer att pruta är väl alltid situationsbaserat.