P
prallan
I Italien ska man ha engångshandskar när man plockar frukt och grönt i affären! Jag vägrar... Men i delikatessdisken plockar de med ostar och chark utan...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
"De" som i personalen? Det gör de i grönsaksdiskarna här också. Många i alla fall.I Italien ska man ha engångshandskar när man plockar frukt och grönt i affären! Jag vägrar... Men i delikatessdisken plockar de med ostar och chark utan...
(läs=tar saker ur salladslådorna med händerna istället för med verktyg som finns)
Ja, personalen. Personligen tycker jag att man kan tvätta frukt och grönt men ost och chark är mumsmums för bakterier och i Italien tar personalen i dessa utan handskar fast kunderna måste använda engångshandskar vid självplocken av fukt och grönt."De" som i personalen? Det gör de i grönsaksdiskarna här också. Många i alla fall.
Synd att det ska skapas nojor hos folk att köpa och äta frukt.
Största snusket i vanliga svenska matvaruaffärer är i främsta fall kundvagnar/korgar(handtagen) samt plockvaror, som löst bröd, lösviktsgodis och - salladsbarer som inte har skyddande 'ansiktslock' och klåfingriga jävla kunder som tallar på saker de inte ska talla på (läs=tar saker ur salladslådorna med händerna istället för med verktyg som finns)
Nu tänker jag på förra veckan när jag åt kvällsmat på ett hotell. Gästen ett par steg framför vägrade använda verktyg och stoppade händerna i tomaterna, gurkorna och till sist groddarna - som dessutom nog inte såg så aptitliga ut - för hälften av dem lades tillbaka och sedan användes händerna för att "kupera" högen av groddar på tallriken så att det såg bra ut. Min häpnad gjorde att jag inte lyckades få ur mig nåt......
Min häpnad gjorde att jag inte lyckades få ur mig nåt......
Jag hoppas du inte fick i dig något av det heller!
Nej, jag gjorde som en ren överlevnadshandling tricket att skippa salladen helt och gå direkt på köttet och såsen, precis framför denne gäst. Vem vet vad som hände med köttet efter det? Provslick? Ner med kardan och ta tag i en rejäl bit karre?
När jag köpte lunchsallad häromdagen på ett ställe där de plockar ihop sallader och mackor medan man väntar stod en man ur personalen uppe på disken bakom kassan. Han torkade av flaskor och burkar på hyllorna ovanför och stod med sina converse bredvid kaffemaskinen, på en arbetsyta där de brukar skära upp brödet.Nu tänker jag på förra veckan när jag åt kvällsmat på ett hotell. Gästen ett par steg framför vägrade använda verktyg och stoppade händerna i tomaterna, gurkorna och till sist groddarna - som dessutom nog inte såg så aptitliga ut - för hälften av dem lades tillbaka och sedan användes händerna för att "kupera" högen av groddar på tallriken så att det såg bra ut. Min häpnad gjorde att jag inte lyckades få ur mig nåt......
För hundra år sedan arbetade jag som servitris på lammet och grisen på öland, helstekt diton i öppen miljö där the chefs grillade och skar upp köttet och la upp i lergodsformar som gästerna plockade ut. STORA verktyg framlagda, men folk beter sig verkligen som grisar själva. Svenskar är utan tvekan väldigt ohygieniska med mat. Jag såg hur folk tog i köttet med händerna och jag lovar, de somrar jag jobbade dä var min släng välanvänd som snärt och det var en hel del som fick ont. NO TOUCHING sa jag med onda ögat och gjorde muerto-tecknet över halsen.
Plastpasar nar man tar frukt ar val en sak ... men det driver mig till milt vansinne hur frukt och gronsaker ar inslagna i plast, en och en. Inte bara for att det gor varan dyrare, men for sloseriet med resurser och hur det bygger upp "nojan" med bakterier. Skoljer ni alltid alla gronsaker? Och hur gor ni med de som man koper inplastade, skoljer ni dem med?
Jag sköljer allt i grönsaksväg som jag ska äta. Slanggurka sköljer jag dock inte men för det mesta skalar jag den.Plastpasar nar man tar frukt ar val en sak ... men det driver mig till milt vansinne hur frukt och gronsaker ar inslagna i plast, en och en. Inte bara for att det gor varan dyrare, men for sloseriet med resurser och hur det bygger upp "nojan" med bakterier. Skoljer ni alltid alla gronsaker? Och hur gor ni med de som man koper inplastade, skoljer ni dem med?
Plastpasar nar man tar frukt ar val en sak ... men det driver mig till milt vansinne hur frukt och gronsaker ar inslagna i plast, en och en. Inte bara for att det gor varan dyrare, men for sloseriet med resurser och hur det bygger upp "nojan" med bakterier. Skoljer ni alltid alla gronsaker? Och hur gor ni med de som man koper inplastade, skoljer ni dem med?
I England har, eller hade i alla fall, alla stormarknader "bags for life" som man kan / kunde köpa för £1 - lite tuffare plastkassar som man kunde byta in gratis mot en ny om den gick sönder. De lämnar ut världens tunnaste löjligaste kassar gratis annars så det var en god investering! Tesco sålde dessutom vävda jutekassar för £2 (tror jag) med nyckelpigor på som var både rymliga, praktiska och framför allt hållbara!