ptr
Trådstartare
Ska sätta deg i kväll till en sådan. I morgon bitti tänder vi under hällen!
Jag brukar inte ägna mig åt att följa recept men nu skulle jag göra det för husfridens skull.
Men jag har åkt ifrån reseptet!
Vetemjöll
Kornmjöl
Rågmjöl
Salt
Vatten
Och matfett, tar margarin, mjölk hoppar jag över.
Förhållandet mellan dessa undrar jag över?
Framförallt hur mycket fett det går åt för att öka smidigheten och segheten i degen då den ska kavlas tunt.
Tänkte så där på måfå sätta på 1kg korn, 1kg råg samt 2½kg vete,vatten till lagom konsistens och sallt sådär på känn.
Men fettet som skulle smältas och arbetas in, nu i dag eller i morgon före bakningen?
Ptr
Jag brukar inte ägna mig åt att följa recept men nu skulle jag göra det för husfridens skull.
Men jag har åkt ifrån reseptet!
Vetemjöll
Kornmjöl
Rågmjöl
Salt
Vatten
Och matfett, tar margarin, mjölk hoppar jag över.
Förhållandet mellan dessa undrar jag över?
Framförallt hur mycket fett det går åt för att öka smidigheten och segheten i degen då den ska kavlas tunt.
Tänkte så där på måfå sätta på 1kg korn, 1kg råg samt 2½kg vete,vatten till lagom konsistens och sallt sådär på känn.
Men fettet som skulle smältas och arbetas in, nu i dag eller i morgon före bakningen?
Ptr