Okej, tips på efterrätt!

En frusen cheesecake som är lite av glasskaraktär? Den är härligt svalkande sommartid, löjligt enkel att göra - går inte att misslyckas! Och du kan pynta med choklad eftersom du önskade det :D

Receptet:
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
200 gram Philadelphiaost/cream cheese
5-7 digestivkex
Smör
Jordgubbar
Mjölkchoklad

Ta en form tex en pajform. Mixa kexen till små bitar tillsammans med en klick smör och tryck ut smeten i botten av formen. Ta fram tre skålar. I första skålen vispar du grädden lite fastare än vanligt, i skål två vispar du de tre äggvitorna till hårt skum - när du kan vända skålen uppochner utan att det faller ur är det klart! I skål tre har du äggulorna, vaniljsocker, socker och salt du vispar ihop samtidigt som du sänker hastigheten på vispen och klickar i grädden successivt tills allt är i, gör samma sak med philadelphian. Stäng av vispen och rör sedan ner äggvitan i smeten försiktigt med en sked. Häll smeten i formen och låt den stå i frysen minst 4 timmar. Vid servering vintertid tas den med fördel fram 15 min innan så den tinar lite. Sommartid kan man hugga i ganska snabbt ;) Brukar garnera med jordgubbar och massa riven choklad. Ingen hitintills har blivit annat än besatta av den :d
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp