Araminta
Trådstartare
Efter otaliga misslyckade försök vänder jag mig nu till Buke för lite experttips. Som en person som gärna lagar mat har tanken om en egen liten kryddträdgård på fönsterkarmen funnits i flera år. Men nu när jag har ett passande fönster med tillhörande bräde så får jag inte de stackars plantorna att trivas Jag har hittills, i glad amatöranda, använt urtvättade konservburkar och försökt med både frön och med de redan uppdrivna plantor man köper i butiken. Basilika är det som överlever bäst men sloknar efter ett par veckor, myntan är fortfarande grön men sätter inga nya blad, dillen dog på ett par timmar och varken timjanen eller rosmarinen ser vidare glada ut.
Vad är knepet med dessa kryddor?! Finns det några som är lättare än andra? Går det att få butiksvarianterna att överleva eller bör man satsa på frön? Hur blött vill de ha det? Vad bör man tänka på angående kruka - dränerng, storlek, form?
Allt annat grönt här hemma lever och frodas
Vad är knepet med dessa kryddor?! Finns det några som är lättare än andra? Går det att få butiksvarianterna att överleva eller bör man satsa på frön? Hur blött vill de ha det? Vad bör man tänka på angående kruka - dränerng, storlek, form?
Allt annat grönt här hemma lever och frodas