Själv använder jag dv till det mesta, vad jag kan komma på så är det nog bara hälta som jag inte tar dv till.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nu har det ju som tur är inte drabbat mig själv. Vet att det blivit anmält i alla fall ett fall.Har du framfört det till mottagningen? Jobbar på DV och kundklagomål registreras för att verksamheten ska kunna färbättras/utvecklas.
Alltför ofta läser man om vad djurägarna anser brister, på sociala medier, när det mest konstruktiva är att meddela mottagningen så att det går att göra annorlunda
Hur har du "varit med om" fallen? Var du med själv och hörde hur resonemanget gick? Det är helt otroligt hur stora missuppfattningar kan bli, framförallt i pressade situationer.Nu har det ju som tur är inte drabbat mig själv. Vet att det blivit anmält i alla fall ett fall.
På samma spår kan jag också tillägga att jag hittills nästan bara haft positiva upplevelser av veterinärer - oavsett om det varit distriktsveterinärer mitt i natten (eller för den delen planerade besök på dagen), veterinärer med egen privat klinik eller veterinärer på stora kedjor. Distriktarna bör få lite extra cred för att de löst situationer som de andra veterinärerna kunnat välja bort - tandkoll i hemmet (väldigt enkel anläggning) på häst som var svår att transportera, sedering och sårvård på häst som var stickrädd, komma ut mitt i natten vid kolikfall (förstoppning) utan att vara på dåligt humör, och på natten ett halvår senare (inte förstoppning den gången) komma ihåg att hästen hade svårt med sondningen och gärna gick i försvar då (minishettis med en tendens att resa sig när hon ville visa tydligt att hon inte ville något).Efter att ha läst om hur flera upplevt sina DV vill jag bara skriva att jag uppskattar mina väldigt mycket! Det tillför ju inte diskussionen något i sak men jag inser hur lyckligt lottad jag är med så många duktiga veterinärer tillgängliga. Särskilt hon som kom akut en kväll då min 27-åring fått kolik och hon läste denna reserverade, försvarsinställda gamla häst perfekt. När det senare var dags för hästen att vandra vidare fick samma veterinär göra det med spruta, och hon gjorde en sådan tung upplevelse till den bästa tänkbara utifrån situation.
Ena fallet fick vi in på kliniken efter den behandlats i tre dygn utan dropp. DÄ bad dem sätta dropp. Vi har haft minst två i stallet där de inte vill sätta dropp, en fick dropp efter DÄ propsade på det. Dessa två behandlades av samma veterinär. Senaste var en annan veterinär som behandlade en kollegas häst. Den svarade inte på behandling med slangning och smärtlindring. Trots att DÄ frågade om dropp så ville de inte sätta in det pga risk med kanylen. Hästen blev avlivad då den inte svarade på behandling. Förstår inte varför man då provar med dropp?Hur har du "varit med om" fallen? Var du med själv och hörde hur resonemanget gick? Det är helt otroligt hur stora missuppfattningar kan bli, framförallt i pressade situationer.
Säger detsamma. Våra DV är fantastiska. Jag åker hellre till dom och med hältor än åker till en viss klinik några mil bort. Sen har vi även andra bra kliniker förstås men dom har jag väldigt stort förtroende för. Otroligt duktiga veterinärer och bra med både djur och ägare.Efter att ha läst om hur flera upplevt sina DV vill jag bara skriva att jag uppskattar mina väldigt mycket! Det tillför ju inte diskussionen något i sak men jag inser hur lyckligt lottad jag är med så många duktiga veterinärer tillgängliga. Särskilt hon som kom akut en kväll då min 27-åring fått kolik och hon läste denna reserverade, försvarsinställda gamla häst perfekt. När det senare var dags för hästen att vandra vidare fick samma veterinär göra det med spruta, och hon gjorde en sådan tung upplevelse till den bästa tänkbara utifrån situation.
Om privata ska ta natten så måste den löna sig på något sätt - Liseberg har kvar de mindre lönsamma karusellerna och IKEA korven för de lockar kunder till den mer lönsamma delen av verksamheten. De bedriver inte välgörenhet.
En väldigt stor del av den svenska veterinärvården drivs av riskkapitalbolag - det är deras jobb att tjäna så mycket pengar som möjligt. Varken kunder, anställda eller samhället i övrigt kan utgå ifrån något annat. Risken kommer alltid att finnas att de väljer bort mindre lönsamma platser, tider och djurslag.
Rent ekonomiskt behöver inte natten försörja sig själv. Det handlar om att ha tillräcklig med lönsamhet i verksamheten för att kunna erbjuda den servicen dygnet runt jour innebär.
Alla karuseller på Liseberg drar inte in sin egen vikt. Korven på IKEA går verksamheten back på. Men det är en service och framför allt en ideologi.
De slog väl ihop alla Dv och gjorde en stor Nerike som utgår ifrån Lindesberg. Helt sjukt i för sig det säger själva att det inte hinner/ kan täcka allt från norr till söder utan långa väntetider.Här har de minst 2 timmars resväg till mig från sin station, detta i Örebro län, knappast glesbygd. De har inte haft DV i örebro på många år pga personalbrist.
DV är en del av jordbruksverket ja. Men de har sin egen organisation, sin egen HR och sina egna riktlinjer. Åtminstone var de så senast jag pratade med SJVs HR, för drygt 1 år sedan.Det bkanske har framkommit senare än ditt inlägg men bara förtydligar: Det är inte DV som behandlar sin personal så , det är Jordbruksverket. Det är deras "linjer" som gör att så många veterinären anser det så svårt att jobba för dem och många går ihop privat.
Jag tror inte heller man kan jämföra jourveterinär med Ikea eller Liseberg, de kan inte ha nattöppet för att det ska locka kunder. Men de måste få lov att ta ut en högre debitering på dagtid som då kan täcka förlusten för verksamheten nattetid, inte att dagtid endast ska gå plus/minus noll. Ungefär som Saab flyg sponsrade Saab bil under ganska många år...Hmm.. jag tror inte att veterinärer i glesbygd fungerar som Ikea eller Liseberg. Jag kan tänka mig att nattöppna djursjukhus i storstaden kan tjäna på att ha nattöppet. Att erbjuda dygnetrunt-vård samt all möjlig specialistbehandling kan göra ett djursjukhus till det självklara valet för folk som inte orkar hålla på att jämföra kliniker och se vad som är bäst eller billigast var. Ett ställe kommer kunna ge behandlingen man behöver, när som helst, så åker man dit liksom.
Men om det är 20 mil till närmsta konkurrent så tror jag inte att man får så många extra dag-kunder på att ha nattöppet. Om man dessutom åker mycket ut till kunderna kanske man inte ens vill utöka sitt kundområde så att det blir större än 20 mil i diameter ändå. Jag gissar att de flesta som bor så helt enkelt vet hur långt det är till de närmsta veterinärerna och att man kanske inte åker 20 mil extra dagtid bara för att en veterinär är öppen på natten. Och inte heller gärna väntar en timma extra på att veterinären ska dyka upp för att den är öppen på natten. Åtminstone borde den effekten vara mycket mindre ju längre avstånd det är och ju mindre kundunderlag som är tillgängligt. Ju mer back man går på natt-verskamhet, desto dyrare blir det att använda natt-verksamhet för att bytta sitt varumärke. Jag vet egentligen inget om detta men det är mina tankar om saken iaf.
Riskkapitalbolagen som driver veterinärklinikerna är knappast intresserade av ideologi utöver just varumärkesbyggande.
Jag tycker staten ska lösa detta av djurskyddsskäl och för att stötta medborgarnas möjilghet att bo i landsbygd/glesbygd. Men om staten inte ställer upp längre antar jag att man får lösa det genom att antingen lagstifta om jourerna eller att folk som har djur betalar årsvis för att det finns jour. Alltså att man säljer själva tillgängligheten och inte bara vården. Osäker på om det skulle räcka för att djurskyddet ska fungera då det så klart kommer vara de som inte betalar för jouren och man kan ju knappast låta deras djur självdö bara för det.
Har dålig koll på Saab men de hoppades väl att Saab Bil skulle bli lukrativt till slut. Nattjour i Norrlands inland lär ju knappast någonsin bli särskilt lukrativt att ägna sig åt. Så tror inte någon kommer investera i nattjour i glesbygd för att kanske tjäna på det i framtiden.Jag tror inte heller man kan jämföra jourveterinär med Ikea eller Liseberg, de kan inte ha nattöppet för att det ska locka kunder. Men de måste få lov att ta ut en högre debitering på dagtid som då kan täcka förlusten för verksamheten nattetid, inte att dagtid endast ska gå plus/minus noll. Ungefär som Saab flyg sponsrade Saab bil under ganska många år...
Sen tänker jag att det man kan dra in på som är skattefinansierat utan att det skulle göra någon större skada är politikers löner och ersättningar. Sätt ett maxtak, låt dem inte sätta sina egna löner och ta bort alla fallskärmsersättningar som betalas ut även om ex-politikern har en ny inkomst. Skulle vara intressant att se hur mycket det skulle ge...
Jag också, inklusive när ett föl (barnbarn till det gamla reserverade stoet) dog på klinik tre dagar gammal. Att hänga ut någon på nätet är mig fullkomligt främmande, har medvetet inte gått ut offentligt med varför fölet dog för att inte orsaka en massa obefogat skitsnack.På samma spår kan jag också tillägga att jag hittills nästan bara haft positiva upplevelser av veterinärer - oavsett om det varit distriktsveterinärer mitt i natten (eller för den delen planerade besök på dagen), veterinärer med egen privat klinik eller veterinärer på stora kedjor. Distriktarna bör få lite extra cred för att de löst situationer som de andra veterinärerna kunnat välja bort - tandkoll i hemmet (väldigt enkel anläggning) på häst som var svår att transportera, sedering och sårvård på häst som var stickrädd, komma ut mitt i natten vid kolikfall (förstoppning) utan att vara på dåligt humör, och på natten ett halvår senare (inte förstoppning den gången) komma ihåg att hästen hade svårt med sondningen och gärna gick i försvar då (minishettis med en tendens att resa sig när hon ville visa tydligt att hon inte ville något).
Kanske är tvåa på bollen men ambulatoriska ska enligt en anställd på hästkliniken läggas ner...Detta var en stor anledning till att jag flyttade tillbaka till Uppsala. Tills vidare har vi iaf ambulatoriska på SLU som kommer ut året om/dygnet runt. Hoppas verkligen att de fortsätter med det!
Kanske är tvåa på bollen men ambulatoriska ska enligt en anställd på hästkliniken läggas ner...
Finns en privat i Fjärdhundratrakten som har portabel röntgen. Har inte varit svår att få tag i men det var några år sen jag anlitade henne.Hm… Undrar om Mälaren åker ut istället? Annars får man hoppas att privata veterinärer svarar i telefon…
Det är inte bestämt än. Det diskuteras olika scenarier fortfarande. Det behöver göras vissa förändringar i och med det ökade studentantalet på vet-programmet. En av frågorna som finns med är om DV ska öppna i distriktet om ambulatoriska försvinner, diskussion med Jordbruksverket om det finns.Kanske är tvåa på bollen men ambulatoriska ska enligt en anställd på hästkliniken läggas ner...
Ja de är guld värda!!Tänkte på den här tråden idag när min häst skadade sig i hagen och behövde akut hjälp. Så oerhört tacksam över distriktsveterinären som kom ut en söndag kväll och hjälpte hästen som hade väldigt ontVisa bifogad fil 111072