Araminta
Trådstartare
Jag hade en period då jag gjorde egen källarfranska istället för att köpa bröd i affären. Enkelt och billigt men blev aldrig jättebra så jag föll tillbaka i vanan att köpa färdigt. Tycker dock egentligen det är rätt trevligt att göra eget bröd och hade gärna hittat tillbaka till den vanan. Så nu letar jag efter recepttips från er som är vana hemmabagare.
Mitt ultimata frukostbröd:
- Nybörjarvänligt då jag inte är någon van bagare
- Ska gå att få klart på en eftermiddag (dvs. inga surdegar som kräver dagar)
- Måste gå att frysa och sedan tina i brödrost
- Relativt grovt och utan sirap eller socker.
- Gärna ha vatten som vätska då jag är laktoskänslig och väldigt sällan har filmjölk eller mjölk hemma.
- Och så givetvis: gott!
Mitt ultimata frukostbröd:
- Nybörjarvänligt då jag inte är någon van bagare
- Ska gå att få klart på en eftermiddag (dvs. inga surdegar som kräver dagar)
- Måste gå att frysa och sedan tina i brödrost
- Relativt grovt och utan sirap eller socker.
- Gärna ha vatten som vätska då jag är laktoskänslig och väldigt sällan har filmjölk eller mjölk hemma.
- Och så givetvis: gott!