Murphy
Trådstartare
Vild chansning: har någon bakat parmesankex till champagne? Med en skivad pimentooliv på?
Någon i Murphys familj har gjort det. För 20 år sedan. Familjemedlemmen som förmodat stod som kexansvarig på garden partyt har sedan dess i alltför tidig ålder hunnit gå till eftervärlden.
Jag har nu en pava Gula Änkan i dykardräkt och vill inget hellre än att nostalgikicka de fantastiska jävla kakorna.
Troligtvis rör det sig om en ratio kring 1-1-1 på mjöl, smör och parmesan. Tänker storleksordningen 100g. Säkert en nypa socker och litet salt. Rörs ihop och rullas, skärs till kakor. Eller ska det ingå en äggula med - hur blir skillnaden?
Eller ska ration ändras? Minns en kaka med ganska kort konsistens och tydligt smak av smör. Har sett recept med olika mängder av det mesta = olika karaktär på kakan. Även trillade bollar har setts.
Hur får jag till mitt mördegskex till vinet?
Någon i Murphys familj har gjort det. För 20 år sedan. Familjemedlemmen som förmodat stod som kexansvarig på garden partyt har sedan dess i alltför tidig ålder hunnit gå till eftervärlden.
Jag har nu en pava Gula Änkan i dykardräkt och vill inget hellre än att nostalgikicka de fantastiska jävla kakorna.
Troligtvis rör det sig om en ratio kring 1-1-1 på mjöl, smör och parmesan. Tänker storleksordningen 100g. Säkert en nypa socker och litet salt. Rörs ihop och rullas, skärs till kakor. Eller ska det ingå en äggula med - hur blir skillnaden?
Eller ska ration ändras? Minns en kaka med ganska kort konsistens och tydligt smak av smör. Har sett recept med olika mängder av det mesta = olika karaktär på kakan. Även trillade bollar har setts.
Hur får jag till mitt mördegskex till vinet?