gylle
Trådstartare
Klantskallen här lyckades med mästerskapet att dumpa sina analysprover i tvättstugan och glömma bort dem ett par dagar, svor en lång ramsa när jag upptäckte dem, det ena provet hade klarat sig fint och luktade fortfarande gott bara lite mer torkat, det andra som tyvärr hade legat lite mer tillslutet hade aningen tendens till trist lukt dock inte riktigt dåligt men klart en svag doft av muggigt.
Bestämde mig för att ändå skicka iväg båda dels pga att det ena inte verkade ha tagit skada alls dels för att det ju aldrig går att få till lika representativa prov som dessa iom att de är tagna från hela vallarna.
Fick analyssvaren idag och det från det frächa provet låg helt som förväntat eller tom lite högre än förväntat. Det andra däremot som alltså luktade lite muggigt var det vi förväntade oss högst värden på av dessa två utifrån vallens växtstadie låg lägre än förväntat. Frågan är kan nerbrytningsprocesen som uppenbart startat i detta prov ha påverkat proteinvärdet ? Egentligen ett helt perfekt värde det som kom på analysen så hade inte varit olycklig om det var det faktiska värdet men har ju en känsla av att det inte riktigt stämmer med verkligheten tyvärr utan att proteinvärdet egentligen ligger mer åt samma värden som på den andra vallen.
Har ingen koll alls på vilka värden som egentligen påverkas när ett foder blir dåligt brukar liksom aldrig fodra med något sådant så har aldrig varit aktuellt att fundera på det så någon som vet påverkar det proteinvärdet så att jag bör utgå från en bit högre värden än det muggiga analysprovet ?
Bestämde mig för att ändå skicka iväg båda dels pga att det ena inte verkade ha tagit skada alls dels för att det ju aldrig går att få till lika representativa prov som dessa iom att de är tagna från hela vallarna.
Fick analyssvaren idag och det från det frächa provet låg helt som förväntat eller tom lite högre än förväntat. Det andra däremot som alltså luktade lite muggigt var det vi förväntade oss högst värden på av dessa två utifrån vallens växtstadie låg lägre än förväntat. Frågan är kan nerbrytningsprocesen som uppenbart startat i detta prov ha påverkat proteinvärdet ? Egentligen ett helt perfekt värde det som kom på analysen så hade inte varit olycklig om det var det faktiska värdet men har ju en känsla av att det inte riktigt stämmer med verkligheten tyvärr utan att proteinvärdet egentligen ligger mer åt samma värden som på den andra vallen.
Har ingen koll alls på vilka värden som egentligen påverkas när ett foder blir dåligt brukar liksom aldrig fodra med något sådant så har aldrig varit aktuellt att fundera på det så någon som vet påverkar det proteinvärdet så att jag bör utgå från en bit högre värden än det muggiga analysprovet ?