Nu kom jag på en sak. Jag skäms inte över det men andra vill att jag ska göra det. Det gör att jag känner att jag måste försvara mig när någon utomstående tittar ogillande på smlrhåsmagarinet.
Jag föredrar lätt och lagom på smörgåsen!
Det har inte alls med någon "fettskräck" att göra. Den är helt enkelt godast och tål dessutom att glömmas framme utan att bli dålig.
Smör är godast till tex sparris men inte på mackan.
Nu inehåller just lätt och lagom tyvärr palmolja, men för att knyta an till en annan tråd så blir jag orimligt irriterad på folk med magarinskräck. NI vet de som postar bilder på Facebook om hur hemskt kemiskt magarin är och hur det tillverkas i stora tankar i en FABRIK bredvid ett flödesschema som består av en ko, en kanna mjölk och gammeldans smörkärna = det rena smöret.
Jag undrar om dessa människor verkligen tror att det är så deras smör framställs?
Nu delar ju inte jag såna bilder men jag tror inte att det är en bokstavlig tro på att smöret kärnas för hand som är syftet, lika lite som folk tror att bregottfabriken bara har gulliga kor i ständigt gröna hagar som produktionsmiljö. Det är nog snarare en övertydlig visuell framställning åt båda håll?
I min värld skulle jag nog hellre vara utan något brett på mackan än att ha margarin eller lätt och lagom på då. Men jag gillar dig ändå!