Sv: Mat vid illamående?
Jag har haft ett helvete med illamående sen v 6-7 (går in i v 14 imorgon). Nu börjar det avta och jag kräks bara på morgonen, men mår fortfarande illa om jag inte äter lite och ofta. Helst får det inte gå mer än 1-2 timmar mellan varje gång jag äter något. Det kan dock räcka med en frukt, ett salt kex eller ett rostat bröd, så det behöver inte vara så mycket.
När det var som värst och jag kräktes hela dagarna var det ingen speciell mat som fungerade. Färsk potatis och bakad potatis med lite salt fungerade dock för det mesta. Allt sött och fett gick bort. Äpplen, apelsiner, clementiner och sådant gick inte alls. Den enda frukten som jag kan äta är päron och melon som är lite mildare mot magen.
För mig fungerade inte skorpor och mariekex eller liknande då det var för sött, men lättsaltade riskakor är rätt bra att ha till hands. Salta chips fungerade ibland, men inte alltid. Oftast kunde jag inte äta samma mat två dagar i rad (när det var som värst). Nu fungerar soppor av olika slag, t ex potatis och purjolökssoppa och tomatsoppa.
Ingefära ska vara bra mot illamående. När det var som värst för mig så fungerade ingenting, men nu upplever jag att det blir bättre på morgonen när jag druckit ingefära thé. Det kan ju vara värt att prova.
//Julia