Sv: Lös i magen pga fruset hösilage?
Fast det silaget fryser med om det bara blir tillräckligt kallt.
När det är 30 grader ute är ju ett hö iskallt det med, men pga mindre vattenhalt behåller de sin formbarhet osv mer.
Jmf med om du lägger ut en torr t-shirt och en blöt t-shirt i en snödriva i minus 10. Efter X minuter tar du och mäter temp. Båda kommer vara lika kalla. Däremot kommer den torra återta sin värme snabbare pga att luften i tyget värms upp fortare än isen tinar. Men sätter du på dig dem kommer det vara lika svinkallt mot huden i X sekunder. Dock efter X sekunder kommer kroppsvärmen värmt upp den torra så den kommer vara och kännas varmare.
Så vad är skillnaden egentligen mot att stoppa hö som håller en temp på minus X och på att stoppa silage som håller en temp på minus X men är fruset - i munnen? Det är varmt innan det når magen..
Fast det silaget fryser med om det bara blir tillräckligt kallt.
När det är 30 grader ute är ju ett hö iskallt det med, men pga mindre vattenhalt behåller de sin formbarhet osv mer.
Jmf med om du lägger ut en torr t-shirt och en blöt t-shirt i en snödriva i minus 10. Efter X minuter tar du och mäter temp. Båda kommer vara lika kalla. Däremot kommer den torra återta sin värme snabbare pga att luften i tyget värms upp fortare än isen tinar. Men sätter du på dig dem kommer det vara lika svinkallt mot huden i X sekunder. Dock efter X sekunder kommer kroppsvärmen värmt upp den torra så den kommer vara och kännas varmare.
Så vad är skillnaden egentligen mot att stoppa hö som håller en temp på minus X och på att stoppa silage som håller en temp på minus X men är fruset - i munnen? Det är varmt innan det når magen..