Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Vet ju inte, men möjligen för att denna produkt processas genom kokning. Jag har avstått från den typen av olja då jag provade vid ett tidigare tillfälle och skiten härsknade på nolltid.
Enligt vad jag har kunnat läsa så är linfröna kallpressade o så har de "berikat" den med kalciumhydroxid. Men varför? Vad gör Ca i olja o varför i just den formen?
Jag vill bara poängtera att detta är inget jag använder o lär inte göra det i heller. Vill jag ge kallpressad linfröolja (som jag brukar vintertid) så ger jag just kallpressad linfröolja (gärna svensk).
// Linda
Det finns nog ingen annan orsak än att man av någon anledning vill tillsätta kalcium till produkten. Kalcium har en viss inverkan på pälskvaliteten men det finns andra mineraler som har betydligt större inverkan så det är svårt att förstå motivet till att tillsätta kalciumhydroxid.
Däremot brukar man tillsätta någon antioxidant till linfröoljan (E-vitamin eller Rosmarin) eftersom linolensyran (omega-3) i linfröoljan lätt oxiderar vid kontakt med syre och kan lätt härskna.
Cookies används för olika funktioner, trafikanalys, innehållsanpassning och annonser. Information om din användning av vår webbplats vidarebefordras till de sociala medier, annons- och analysföretag som vi samarbetar med. De kan kombinera informationen med annan information du tillhandahållit eller de har samlat in när du har använt deras tjänster. Våra regler och sekretesspolicy gäller. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du detta.