Acto
Trådstartare
Så jag har varit bortresta till och från under de senaste 3 veckorna. Har nu under kvällen hittat 3-4 kryp i skafferiet. Ser ut som små skalbaggar. Hittade även en larv i riset, som egentligen är oöppnat men jag såg stt det var en öppning i tyget (asiatiskt ris där förpackningen är en tygpåse). Larven hade i princip identisk färg som riset så det var en ren "tur" att jag såg den. Har inget problem med kryp utomhus men tycker det är så obehagligt att hitta dom bland mat. Krypen/skalbaggarna låg på rygg när jag såg dom så jag antog att dom var döda. Det var dom inte upptäckt jag när jag la dom på köksbänken - dom började röra på sig när jag tittade bort.
- Någon som vet vad det är för något kryp?
- Hur får man bort dom?
- Mat i tillstängda plastburkar borde vara säker eller hur?
- Hur är det med övriga gryn såsom couscous, matvete, ris osv. Dessa har jag i sina originalförpackningar så helt tillstängda är de inte. Är det bara att slänga allt?
- Hur är det med kex, kakor, fröknäcke och liknande? Dessa har också förvarats i originalförpackningen så helt tillslutna är dom inte.