Tyckte inte riktigt att ämnet passade i Trädgård 2017?
När jag flyttade till huset upptäckte jag diverse buskar runt om. Sådant som antagligen funnits på gården länge (huset är byggt 1882). Bl.a. fanns det på baksidan av uthuslängan och nere vid bäcken buskar med ganska stora fina röda krusbär.
Flyttade upp en jordslagen utlöpare i trädgården och förra hösten bar den rikligt med bär. MEN bären var sura och rätt smaklösa.
Jag hade inbillat mig att krusbär liksom t.ex. vinbär bara har en typ av smak och inte varierar så mycket. Men de här var faktiskt direkt smaklösa.
Vad beror det på? Är det en sån sort (halvt förvildad) elelr var betingelserna dåliga förra sommaren när det var solfattigt och ganska torrt? Blir de bättre med mer sol och mer vatten?
På min gamla gård fanns krusbär av två sorter. Den ena var grön med ganska små och ganskar ejält håriga men väldigt söta och goda bär. Denna är inte så hårig. Det fanns också en röd som dog ut när jag var ganska liten. Den minns jag inte ens smaken på.
Läste också någonsans att fruktsättnigne blir bättre om man har två lika soreter intillv arann. Blir det bättre bär om jag köper en annan sort? (känns otroligt)
Någon här med bättre krusbärskunskaper än jag?
När jag flyttade till huset upptäckte jag diverse buskar runt om. Sådant som antagligen funnits på gården länge (huset är byggt 1882). Bl.a. fanns det på baksidan av uthuslängan och nere vid bäcken buskar med ganska stora fina röda krusbär.
Flyttade upp en jordslagen utlöpare i trädgården och förra hösten bar den rikligt med bär. MEN bären var sura och rätt smaklösa.
Jag hade inbillat mig att krusbär liksom t.ex. vinbär bara har en typ av smak och inte varierar så mycket. Men de här var faktiskt direkt smaklösa.
Vad beror det på? Är det en sån sort (halvt förvildad) elelr var betingelserna dåliga förra sommaren när det var solfattigt och ganska torrt? Blir de bättre med mer sol och mer vatten?
På min gamla gård fanns krusbär av två sorter. Den ena var grön med ganska små och ganskar ejält håriga men väldigt söta och goda bär. Denna är inte så hårig. Det fanns också en röd som dog ut när jag var ganska liten. Den minns jag inte ens smaken på.
Läste också någonsans att fruktsättnigne blir bättre om man har två lika soreter intillv arann. Blir det bättre bär om jag köper en annan sort? (känns otroligt)
Någon här med bättre krusbärskunskaper än jag?